ANSWERS

Vem är äldst av dig och Tilda?
Vi är ju tvillingar, men jag är hela 4 minuter äldre än Tilda. Wohoooo!

Vilken skola och linje gick du i gymnasiet?
Jag gick på Sandagymnasiet i Huskvarna och Samhällsprogrammet med inrikting på Ekonomi.

Kommer du att bo kvar i Stockholm hela livet eller flytta tillbaka till din hemstad?
Det har ju mycket med mitt jobb som avgör en sådan sak. Däremot skulle jag aldrig kunna flytta hem till Jönköping än på ett par år. Trivs alldeles för bra i Stockholm. Däremot ser jag ibland mig själv med familj bosatt just där i framtiden, nära till min familj. Men vad vet jag, kanske träffar jag en stockholmare som inte alls är sugen på att flytta till Småland och landet? hehe.

Hur länge har du bott i Stockholm?
2,5 år.

Vilka bloggar läser du?
Just nu faktiskt typ inga alls. Så om ni har några bra att rekommendera så gör de gärna! Men dem jag läser dagligen är nog syrrans, Carros och Petras här på Metro. För ett år sedan plöjde jag nog ett 50 tal om dagen (!) och nu knappt några. Så very happy om ni lämnar några länkar till era favvosar!

Hur fick du ditt jobb? Vilka är dina arbetsuppgifter? Har du någon utbildning för din tjänst?
Ja hur vart de nu igen. Carro ringde mig en solig dag i maj och frågade om jag och syrran var sugna på att börja blogga på metromode.se, och sedan att hon & Petra behövde hjälp med tidningen och sajten. Så på den vägen är de! Mina arbetsuppgifter är samma saker som Petra & Carro har generellt. Uppdatera sajten och göra tidningen! Nej, ingen utbildning för tjänsten.

Hur och vart bor du?
Just nu bor jag vid Globen. I en 3:a. Däremot letar jag nytt hela tiden. Faktiskt jäkligt sugen på att köpa en, tittar nog lägenheter på hemnet varenda dag. Kungsholmen eller Vasastaden vill jag bo.

Vet du vad du vill bli när du blir “stor?”
Heheh, ja när blir man vuxen egentligen? Näe, men jag skulle vara väldigt glad om jag fick jobba inom detta område jag gör nu. Det är mitt drömjobb!

Vilka är dina arbetstider?
Lite flexigt, men mån-fre, mellan 8-9 till 17. Men som sagt väldigt flexibelt då man ofta har kvällsaktiviteter såsom pressvisningar och events. Sen att jag alltid har med mig datan hem, så man jobbar ju lite mest hela tiden.

Är du fortfarande tillsammans med David Fredriksson?
Nej det är vi inte. Det var 2 år sedan våran saga tog slut.

How many times a week do you hit the gym? What are your goals with the training?
Hmm, I’ve been running mostly outside this season. About 4-5 times a week if im in a good mood. But from tomorrow I’ll traning at Balance. So excited! My goals with my training is to feel better, and lose some kg. Be healthier.

Hur är det att komma från ett litet place till Stockholm? Skaffa vänner? Boende?
I början ska jag vara ärlig och säga att det var ganska så svårt. Men jag kom nog in i det ganska fort. Vänner har jag haft turren att träffa massor av fantastiska genom jobben jag haft. Vissa är vänner för livet, så det är ja glad över att det varit ganska så lätt för mig.
Boendebiten är ganska svår. Krävs nästan kontakter för att hitta ngt. Eller sök på blocket, men då är det ofta att man hyr ett rum hos någon.

Vad gick du på gymnasiet? Gick du och din syster ihop?
Se ovan.
I gymnasiet gick vi i samma klass, men högstadiet inte.

Vad lyssnar du på för musik?
Är en allätare. Dock inte techno eller hårdrock.

Vilket fotbollslag håller du på?
Haha, jag är inte så fotbollsintresserad men om jag ska nämna ngt så säger jag väl Ifk göteborg för min systers sambo spelar där.

Vad jobbade du med innan du började på Metro?
Jag jobbade som frilans Stylist med olika tv produktioner. Det gör jag iofs fortfarande, dock har inte tiden funnits denna höst.

Tips på uteställen i Stockholm?
Då skulle jag säga Sturecompagniet, V, Suite & avsluta med Hells. Perfekt för du behöver inte röra dig mellan ställena, allt är på samma ställe! Bra va? hihi.

Här kommer en standardfråga, Vilka fem plagg kommer du satsa på i vår?
Ett par fint slitna jeans, en bikerjacka, en vit skjorta, svarta cigarettbyxor, silvriga pumps.

Vilket är ditt drömresmål?
Mitt drömresmål skulle nog vara Aruba eller Hawaii. Någonstans där man inte gör något förutom att ligga i en höngmatta under en palm på stranden.

Favoritmärken på kläder?
Zara är en favorit. Bra priser och oftast bra kvalle. Om man vill satsa på bra bas rekommenderar jag Acne & Rodebjer.

Ditt bästa köp 2012?
Mina Isabel Marant sneakers och min svarta kappa från Rodebjer.

Dejtar du någon just nu?
Nja skulle jag nog svara på den frågan. Jag är singel.

Berätta lite om när du hade häst och varför du slutade?
Började rida när jag var i 6-års åldern. Fick vår första häst när jag var runt 10 bast. Sen har det bara flutit på, har haft 3 egna genom åren. 1 ponny och två stora. Syrran också, så det var perfekt att rida tillsammans. Och hela mitt umgänge var stallkompisar. Jag och mina bästa tjejkompisar hade häst i samma stall, så det var där jag spenderade hela min lediga tid. Jag slutade för ca 3 år sedan för att tiden inte längre fanns. Däremot saknar jag hästarna varje dag, det har varit en så stor del av mitt liv!

Vilka är dina bästa stiltips?
Det absolut bästa är att känna sig bekväm i det man tar på sig. Att inte följa trender bara för det är en trend. Ta på dig det du känner dig snygg i, att gå ut i “fel” outfit blir bara problem och du känner dig obekväm.

Hade varit kul om du tog typ svårmatchade plagg och visade hur man ska matcha dem? Exempelvis en volangkjol & boyfriendjeans?
Kan jag absolut göra. Kan nämna lite vad jag tycker nu också. Till en volangkjol tycker jag det är snyggast att ha en top alt. stickat tröja. Klär ner hela looken litegrann, och du slipper känna dig så dressed up. Till ett par boyfriend-jeans en bas t-shirts och en kvaja, tillsammans med ett par pumps alt höga ankleboots.

Går du efter någon diet? Kan du inte lägga ut recept på vad du äter?
Just nu äter jag efter lchf-metoden. Inte bara för att torska i vikt, mer för att min mage inte tål kolhydrater. Sen tränar jag mycket just nu, och då peppas jag av att äta bra och hälsomsam mat.

Vilket gym tränar du på?
Imorgon börjar jag faktiskt att träna på Balance. Toppen, då det ligger på Kungsgatan, rakt över jobbet. Lunchträning och tidig morgonträning. Pepp!

Är du och din syster nära?
Hon är, tillsammans med min mamma de viktigaste personerna i mitt liv. Vi är bästa vänner och själsfränder. Herregud, vad skulle jag göra utan dem? <3

Utekväll eller hemmakväll?
Utekväll svara jag nu. Däremot skulle jag nog svara annorlunda om läget var annorlunda. Har man någon att dela en hemmakväll med så skulle jag nog svara de sistnämnda.

Vilka är dina bästa vänner?
Mina närmsta och äldsta vänner är Tilda, Madelen, Freja, Malin, Carro. Sedan tycker jag jag ju väldigt mycket om mina bråkisar Carro & Petra såklart, och Jannike & Linda är också super kompisar som jag kan ringa om det är något. Har faktiskt lyckan att få ha väldigt många fina vänner i mitt liv. <3

Har du varit kär någon gång?
Absolut, mitt x och jag var ändå tillsammans i nästan 7 år innan vi flyttade isär. Att vara nykär är ju ändå bland den bästa känslan som finns!

Har du blivit sårad av någon kille?
Ja det har hänt. Man ska aldrig lita på svin! Däremot blir man visare och lär sig av sina misstag. Simple as that!

Vad beställer du när du är ute?
Skinny Bitch. Vodka & bubbelvatten alltså. Bästa drinken, föredrar den typ framför vin. Woops!