EN TID AV SORG

Jag vet inte vart jag ska börja. Jag har så mycket känslor inuti att jag inte vet vart jag ska göra av dem. Men, jag börjar med att sätta låten ovan på repeat. Den känns passande idag och den berör mig.

Det är en tid av en enorm sorg i Sverige, en tid av övervällande känslor och tankar. Det började för ett par veckor sedan då bilden på den avlidna lilla flyktingpojken florerade runt på nätet. Den berörde oss alla och folk från hela Sverige ville engagera sig och hjälpa till i samband med flyktingkatastrofen. Vi skänkte pengar, vi åkte till Budapest, vi rensade våra och barnens garderober. Vi visade en medmänsklighet som gjorde mig stolt över att vara svensk. 

Idag vaknade vi istället upp till detta. Ett hatbrott har utförts på en skola i lilla Trollhättan som senare visat sig vara en av de värsta hatbrotten i Sveriges historia. En svensk man i 20 års åldern kliver in på en skola, med en krigshjälm på huvudet och ett svärd i näven. Han tar kort med eleverna som tror att han har klätt ut sig inför kommande Halloween-helg. Men vad hade han egentligen i kikaren? Jo, hans mission var att brutalt mörda oskyldiga människor. Jag kan i mina tankar inte förstå hur man som människa kan vilja göra något så ont. Min själ skriker av rädsla och jag skakar av tanken på hur ond människan kan vara. Jag finner inga ord, allt är bara så otroligt frustrerande och skrämmande. Jag är på riktigt rädd för framtiden, för mina kommande barn och för mänskligheten. Sverige, vart är du påväg?! 

Lavin Eskandar, det som du gjorde häromdagen hade inte många av oss människor gjort. Du satte ditt liv på spel och du förlorade det. Du är en sann jävla hjälte. Alla mina tankar till de inblandade. <3