MINA BÄSTA KARRIÄRSTIPS

Karriärstips och idéer behöver vi alla, etablerade entreprenörer som studenter. Alla behöver byta tankar och bolla funderingar med varandra, vare sig det gäller livskriser eller karriärer. Jag anser att man ALLTID kan bli bättre och sträva högre, men då kan andra röster och handlingar vara viktiga att ta in.

Så därför ska jag, i samarbetet med Eurocard Platinum och I’m a young proffesional nu dela med mig av mina 5 bästa karriärstips och efter det vill jag läsa era! Ni skriver ner era tips i kommentarsfältet och så kan vi bolla och peppa varandra? JA, skriv så pennan glöder nu, jag lovar att tipset som hjälp dig framåt inte är något som alla tänkt på! <3

1. Planera ett steg, inte tio steg framåt – Det är lätt att bygga upp stora drömmar i huvudet och måla upp alla saker man vill uppnå på en och samma gång. Men försök att inte planera för mycket olika saker, det så lätt att ruta in sig. Planera ett steg i taget.

2. Våga ta för dig! – Våga visa att du kan och vill. Överraska din arbetsgivare likväl som du överraskar dig själv. Exempelvis om du är på en anställningsintervju så se det som att det är ett tillfälle, inte bara för dig att lära känna arbetsgivaren, utan även för arbetsgivaren att lära känna dig. Våga ställ frågor och motfrågor, det är det som gör dig unik och antagligen ihågkommen.

3. Våga be om hjälp – Det behöver inte vara en svaghet att be om hjälp, snarare tvärtom. De saker du är mindre bra på kanske någon kollega är expert på och tvärtom. Finns det ingen kollega så kanske en kurator/karriärscoach kan hjälpa och guida dig framåt. Vi behöver bolla idéer och tankar.

4. Jobba på din självkänsla – Det är skillnad på att ta skit och ta kritik. Kritik är oftast bara positivt. Håll huvudet högt, var trevlig och lär dig av kritiken istället för att låta den sänka dig. Människan är girig när det kommer till karriär och det finns ingen annan än du själv som kommer ta dig till dina drömmar och dina mål.

5. Var personlig Mentalitet, drivkraft och personlighet skulle jag säga är de tre viktiga byggstenar till framgång.

––––––––––

Ps. Har ni funderat på att gå på Social Media Party i helgen? Eurocard kommer att ha en “Platinum Lounge” där under lördagen som jag bl.a kommer att hänga en hel del i. Kom dit och ta ett glas bubbel och snacka karriär med mig vetja eller få en bok signerad av Forni. Puss, hoppas vi ses där!