Raw strawberry cake

Det är mat, efterrätter, god dryck och sötsaker dagarna i ända. Hehe, men det är väl så på semestern. Igår kände jag & mammi ialf för att bjuda eftermiddagsgästerna på något nyttigare alternativ till tårta så det fick bli denna ljuvligt goda jordgubbstårta. Att den är glutenfri, raw och sockerfri gör inte saken sämre. Slurp sa det och den fick mycket väl godkänd såväl av oss som gästerna!

Ingredienser
Botten – 1,5 dl mandel, 1 dl riven kokos, 2 dl kärnfria dadlar, 2 msk kokosolja, 1 krm vaniljpulver och lite vatten.

Topping – 2 dl naturella cashewnötter, 200 g frysta jordgubbar, 2 msk kokosolja, 1 tsk vaniljpulver, 1 msk honung, pressad av 1 lime. 
Garnering – Färska jordgubbar och strössla över lite riven kokos.

​ 
Gör så här:
​Kakb
otten – Börja med att köra mandel och kokos i mixern, tills de är finhackade. Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör tills du har en jämn massa. Späd eventuellt med lite vatten för att få en jämn, smetig konsistens. Ta upp ”degen” och platta ut den i en springform (på 20-22 cm). Gör rent mixern och torka den helt torr.

Topping – Mixa cashewnötterna till ett mjöl. I med övriga ingredienser och mixa till en tjock glasskonsistens. Späd ut med lite vatten. Bred ut smeten med en smörkniv över kakbottnen och ställ in i kylen innan servering. Garnera med ett gäng färska jordgubbar, strö över lite kokos och några blad mynta.

Recept taget ur Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer