Eggs Benedict & Avo toast

Jag har bara beställt och käkat Eggs Benedict ute tidigare och jag slickar tusan tallriken varje gång. Jag kan liksom längta efter en bra Eggs Benedict. Så gott är det faktiskt. Ska jag vara ärlig så har jag inte vågat mig på att göra det själv innan, för jag har trott att det bara är för erfarna. Det här med att pochera ägg liksom….. Men vet ni vad, det var sjukt enkelt och något alla klarar av så ikväll gjorde jag & syrran våra egna Eggs Benedict. Och herrejäklar vad goda dem blev, bättre än alla jag ätit ute tidigare. Kan bli en standardmiddag hemma hos mig varje söndag from idag. Skrolla ner så kommer stegen och receptet!

Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta vattnet och släng i en skvätt ättiksprit. Börja med att kläcka äggen i en kaffekopp. (så det är lätt att hälla ägget rakt ner i vattnet.) När vattnet nästan börjar koka (det får inte!) så är det dags att börja pochera. Ta en sked, gör en cirkelrörelse i vattnet så att det går runt som en virvelvind. Häll ner ett ägg åt gången, vänta några sek mellan varje ägg. (vi gjorde 4 åt gången) och sänk värmen till medelvärme. Låt äggen ligga i vattnet i ca 2-3 min. 

Plocka upp äggen och lägg på mackan som du värmt i ugnen, smörat, och lagt två skivor rökt skinka på. Toppa med ägget och en rejäl klick hollandaisesås. Toppa med oregano och servera! Som sagt, sjukt jävlar gott. Bredvid gjorde vi en avotoast med skinka, mosad avokade med koriander, ett pocherat ägg toppat med chiliflakes.​