DJUNGEL JANE I KHAO SOK

Jag lyckades hålla mig vaken till 21 igår och vaknade 05.30 imorse. Somnade dock om en timme men efter det klev jag upp och tog med mig hela resväskan med mig ner till tvättstugan. Den sista dagen fann vi alla myror i vår packning och dom som känner mig vet hur töntig jag är med småkryp. Det kliar liksom på hela mig av bara tanken. Men nu är vi alltså hemma, i Stockholm och jag måste säga att det ändå känns väldigt skönt. Nu har jag ju varit på både Bahamas och i Thailand på kort tid, så nu ser jag faktiskt fram emot lite tid hemma i Stockholm. Dock får vädret gärna vända och börja rikta mot vår, men det lär väl dröja. hehe.

Ok, så tillbaka till Thailand. Vårt sista stopp på resan slutade i regnskogen i Khao Sok, en timmes bildfärd från Elephant Hills i norra Thailand, och sedan 1 timmes båtfärd från fastlandet ut till ingenstans. Där också Rainforest Camp låg på vattnet och guppade.

rainforestcampjoanna
Här sitter vi på longtail båten som skulle ta oss till djungeln. Jag, syster yster och Andrea. Eller Karlstad som hon också fick eta under resan. 
rainforestcampjoanna7
Efter en timmes färd kom vi fram.
rainforestcampjoanna1
Och välkomnades med en alldeles för söt, men väldigt fin drink.
rainforestcampjoanna3
Vi checkade in i våra tält, som såg ut såhär. Får nypa mig i armen av tanken på att man faktiskt fått göra detta. Sova i ett tält guppandes på vattnet, utan mottagning eller sändning, dvs helt inkognito och med apor som väckarklocka och leoparder och elefanter bakom en längre in i regnskogen. WOW, minnen för livet. 
rainforestcampjoanna5
rainforestcampjoanna4
Efter lunch tog vi kayakerna och paddlade iväg. Vi fann en liten smal väg, långt in  skogen där det var alldeles knäpptyst. Det enda man hörde var apornas skrik, grodornas bubbliga läten och andra fascinerande djur ljud. SÅ SÅ SÅ magiskt. Minns att jag faktiskt nöp mig i armen där och då medan jag lutade mig tillbaka i kayaken. Tänk vad man får uppleva egentligen.  unnamed
rainforestcampjoanna8
Sedan blev det eftermiddag och kväll och sjön låg helt spegelblank och bergen skuggade sig mot himlen. Så vackert. Resterande dag satte vi oss alla på Jossan och Limpans brygga för lite vin och tjabbel. Ett magiskt dygn som jag kommer minnas för resten av mitt liv.