GLUTEN OCH SOCKERFRIA SEMMELWRAPS

Vad säger ni om jag säger gluten och sockerfria semmelwraps såhär på själva fettisdagen? Jag som glutenallergiker har alltid svårt att hitta en semla för mig så då får man göra det själv. Dessa smakade precis som en vanlig semla, fast bättre och jag råder er, glutenallergiker eller inte, -baka dem!

semmelwrapsjoannafingalBörja med att sno ihop degen till själv bröden. (Det blir 4 stycken, normalstora) Och då blandar du samman alla torra ingredienser som är; 2 msk mandelmjöl, 2 msk kokosmjöl, 2 msk rismjöl. 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kardemumma. 2 msk kokossocker, lite salt. (Jag använde Renée Voltaires)

Lägg 2 msk chiafrön i 6 msk vatten. Låt svälla. Blanda så länge ner 1/2 dl kokosmjölk i smeten tillsammans med 2 msk kokosolja som smält i kastrull på plattan. (dock avsvalnad).

Kavla ut 4 st små plattor och kör in dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 5 min. Håll utkik, för de bränns snabbare än man hinner blinka!semmelwrapsjoannafingal2Nu kan du svänga ihop den superenkla mandelmassan och du behöver endast 4 ingredienser.

1 dl mandelmjöl, 3 msk havremjölk (går bra med kokosmjölk också) 1 msk agave sirap och skrapet från en vaniljstång. Blanda samman allt och ställ åt sidan en stund.semmelwrapsjoannafingal1Som sagt, håll utkik när bröden ligger i ugnen, för det går snabbt och innan man hinner blinka har kanterna blivit brända!

Låt bröden svalna, sedan smörar du på mandelmassan och trycker ut grädde med en spritser. Stäng igen bröden, klä om bakplåtspapper och servera till en kopp kaffe. Eller två. Ring sedan dit en vän, din dejt eller ät dem helt själv! Xx