SALMON POKÉBOWL MED VÄRLDENS GODASTE SESAMDRESSING

IMG_6103

Samla ihop lite av allt möjligt grönt och skönt du gillar och dra ner i en skål. Jag körde på grönkål, spenat, rödkål, mango, edamamebönor, gurka, avokado och koriander.

Det viktigaste för att inte misslyckas med den här skulle jag säga är just dressingen som du marinerar salmalaxen i ett par timmar innan servering. Och den gör du enkelt såhär; Grovhacka naturella cashewnötter, koriander, chili och ingefära och dra ner i en skål. Jag höftar lite här men ca 1 chili, massa koriander, en näve cashew och riven ingefära. Sedan drar du ner sesamolja, japansk soya, risvinäger och lite matolja. Lite vatten också. Och salt.

IMG_6108IMG_6116

När du sedan fotat tallriken och allt ser sådär perfekt ut (dock äter jag alltid till en början med ögat så why not?!) så pressar du över citronen och rör runt så allt de gottiga fördelas. Och så att salmadressingen finfördelas. Sen är det bara hugga in och njuuuuta.

SUPERSMIDIGT, SUPERNYTTIGT, SUPERENKELT OCH SUPERGOTT!