EN MIDDAG I VÅRENS TECKEN!

5A1A9313
Inlägget skrivs samarbete med Rörstrand.

Igår kväll höll jag i en mysig middag tillsammans med min kära samarbetspartner Rörstrand i deras ganska nyöppnade, stooooora, ljusa flaggskeppsbutik på Kungsgatan 1 i Stockholm. Dvs precis vid Svampen. Vilken butik! Om ni inte besökt den innan, besök den! Så väl värt ett besök. Vare sig man är shoppingsugen eller bara vill suga in en stor dos inspiration.
5A1A9599
Limpan och Snarro. <35A1A0124
Såhär fint blir det när man mixar och blandar runt bäst man vill. Och perfekt porslin att göra det med är ju såklart Swedish Grace.5A1A0005
Inga tråkiga (eller fula!) middagsgäster man hade! hehe. Här med Lisa, Petra och Marran.
5A1A9831
Maten lagade killarna från Ps Matsal. Och satan i gatan vad gott det var! Från början till slut. Spetskål, och mjölkchokladkräm. Tack och bock!5A1A0014
Vad sägs om en friterad risottoboll med ricotta och getostkräm?  

Min första middag (som ni kan läsa om här!) jag och Rörstrand gjorde tillsammans hade jag hemma men denna gång blev vi ett par fler så vi valde att duka upp i butiken istället. Känslan blev precis så som jag ville ha den, med favoritporslinet i alla pastellkulörer från Swedish Grace, linnedukar, servetter och blommor överallt. Otroligt vackert må jag säga. Man äter ju med ögat så dukningen skulle jag säga är en stor del av en lyckad middagsbjudning. Jag älskar att piffa, duka och fixa. 

Sedan måste jag säga att det absolut finaste jag vet i en dukning är att mixa hur man vill. Och vad gör man inte bäst än alla pastellkulörer på porslinet från Swedish Grace? Grönt med blått, blått och rosa eller vitt och grönt. Eller hur man vill, ni fattar vart jag vill komma. Inga regler, bara placera ut. Det ska vara vilt, och inte alls perfekt.5A1A9572
Jag har fått hundratusen frågor på min instagram story kring min klänning som jag bar igår. Det är en vårnyhet i siden från Filippa K och pumpsen är i precis samma rosa färg och är från danska Custommade5A1A9695
Okej, hur fint att hänga blommor från ett galler i taket? Funderar helt seriöst på att borra upp ett över matbordet hemma.  5A1A9663
Elin & Gertrude5A1A0037
Aldrig en tråkig stund med henne

Jag är uppväxt med Rörstrands porslin då det alltid varit det porslin som mamma dukade med, så extra roligt är det att få göra det här tillsammans med ett så ”nära hjärtat” varumärke som just Rörstrand är för mig. Ostindia serien (den blå och vita ni vet!) började jag samla på vid studenten och lika roligt är det nu att blanda det med det senaste tillskottet hemma på hyllan från Swedish Grace i färgen midnattsblå (som jag dukade med på middagen hemma senast!)5A1A9837
Man blir ju glad ända in i hjärtat av alla våriga pasteller på porslinet.
5A1A0154
5A1A01085A1A9641
Hur löjligt vacker är inte Andrea? Jag önskar att jag åldras lika trivsamt som henne.5A1A9790
Tack världens goaste vänner och Rörstrand för en underbar vår/sommar kväll. En riktigt bra pre helg middag. X

Foto: Lisa Höök