PIZZA PÅ KIKÄRTSMJÖL MED PESTO, FIKON OCH PECORINO!

Igår drog vi ihop den här smarriga vegetariska pizzan till middag. Den gick nog på 20 min att göra och till och med den sämsta i köket skulle nog lyckas göra den. Så enkel är den att dra ihop! Receptet följer nedan. pizza1pizza
Hur gjorde man då? 2 pizzor för 4 personer

– Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ sedan in en ugnssäker stekpanna i 5 min.

–  Måtta upp själva pizza botten. 2 1/2 dl kikärtsmjöl, 3 dl vatten, 1 vitlöksklyfta, salt, peppar, och en skvätt olivolja. Blanda runt tills smeten är slät. Ta ut stekpannan och ha i någon matsked olivolja och vicka ut i hela pannan. Ner med pizza smeten. Grädda i ugnen i 15 min.
– Under tiden pizzan är i ugnen så hacka en rödlök tunt och stek i olivolja på låg värme tills den blivit mjuk. Sedan hackar du fyra st färska fikon och gör samma sak. Fräs på låg värme i en stekpanna.
– Bred ut peston över hela pizzan, och lägg sedan på både lök och fikon. Toppa med ruccola och hyvlad pecorino ost samt en skvätt honung och flingsalt. Bon appetit!
drink
Till dessert blev det en fräsch och bubblig Gin Tonic med hyvlad gurka och svartpeppar. Trevlig helg! X