24 HOURS OF MODE GLAMPING

Ni som följer mig på instagram vet att jag från söndag-måndag var iväg på en så kallad Glamping tillsammans med MODE Cold Brew i Stockholms ytterskärgård på Fejan Outdoor som stället heter som driver glampingverksamheten.

OCH SOM FATTAT; EN UPPLEVELSE utöver det vanliga! Jag har upplevt liknande i Thailand tidigare i år, (här kan ni läsa om det!) och ja, det är sannerligen en väldigt skön paus från verkligheten och all yta. Själen går liksom raka vägen in i viloläge. Det är faktiskt ganska precis så man förklarar det bäst. Har ni möjlighet så testa själva. glamping25
Vi tog bilen till Räfsnäs, ca 1,15 från stan. Samtidigt som vi är påväg ut till ön i ribbåten så slår en blixt ner 800 m framför oss så vi står still en stund innan vi gasar vidare mot final destination.
glamping19
glamping22
Det kom verkligen ett monsunregn och himmeln öppnade sig. Bokstavligen. Men det var bara mysigt, extremt mysigt. Speciellt när man kan sitta och äta hemmagräddade glutenfria våfflor med grädde och sylt, dricka det bästa Cold Brew kaffet med karamell smak med havremjölk från MODE och lyssna till dragspelet som Joakim spelade. Väldigt mysigt må jag säga. Ytterligare ett sånt tillfälle man känner för att trycka på paus ni vet. Fejan-Outdoor-Glamping-Norrtalje-15glamping20glamping17
Efter regnet avtagit visade sig den här dubbla regnbågen på himlen. Mäktigt! Jag har aldrig sett en regnbåge så nära som denna. Man kunde i princip ta på den. 
glamping23glamping14
glamping13
När regnet avtagit tog vi oss upp till det omtalade “Von Döbeln” sjukhuset 2 min gång bort. Ett sjukhus där man behandlat kolera-patienter år 1907 och som stått orört sedan dess. Först var planen att knata dit när mörkret lagt sig men där blev det ett tvärnej från mig. Haha, hade nog blivit ärrad för livet. glamping12
glamping11
Man hoppade in genom det öppna fönstret och möttes av det här. – En sjukhussäng som stått där sedan kolera tiden och massa krossat glas. Vi tog en rundtur och möttes av det ena och det andra. Vi fick frågan om man skulle ha sovit där på sjukhuset, själv för 1 miljon? Aldrig blev mitt svar. glamping21
glamping16
Sedan var det dags att flytta in i våra boenden för natten. Jag, Petra och Sara fick familjetältet och det låg såhär mysigt inne i en skogsdunge.
glamping18
Miras och Linns tält låg upphöjt med en terass ut mot havet. De drog vinstlotten om ni frågar mig! Ingen trist vy att dra fram på morgonen. glamping10
Ni kanske inte tror det men något av det bästa jag vet är att gå osminkad, i sunkiga kläder, i naturen. Obrydd om allt och tid till att bara VARA. I nuet. Det är få saker som faktiskt som slår det.
glamping9
Middagen rörde vi ihop till den här vyn. Känner ni lugnet? Jag gör det bara att se den här bilden. Ps. Innan ni kommenterar grillförbudet så är det borttaget. I alf på egen mark. DSC01066Fejan-Outdoor-Glamping-Norrtalje-6
unnamed
Vi åt en vegetarisk wok med risnudlar, oumpf, halloumi och massa grönsaker.
glamping1
Vid 20.30 tiden satte vi oss två och två i kanoterna och gav oss ut. Himlen var magiskt färgklädd i rosa och orange och vattnet helt vindstilla. Det är någon väldigt härlig mystik därute till havs. Ett lugn man har svårt att finna någon annanstans. Jag tror vi är många som är rörande överens om det.
glamping4glamping3DSC09924
HAR NI TESTAT MODE COLD BREW? Det är alltså ett svensktillverkat, kallpressat, destillerat kaffe utan varken socker eller andra tillsatser. Helt naturligt och en flaska motsvarar 2-3 espressos. Sean spenderade väldigt mycket tid i LA där det är jag vanligt med kallpressat kaffe så när man flyttade hem till Sverige startade han upp MODE här.

Man kan, om man vill, tillsätta havremjölk direkt i flaskan. Ta bara en klunk så är saken biff!
glamping2
När mörkret föll tog vi oss tillbaka till land där en kopp värmande choklad väntade. Sedan även en MODE Cold Brew martini som Sean slängde ihop. Det är alltså bara det färdiga kalla MODE kaffet, en skvätt khalua och martini. Och is. Och efter den knatade vi till tälten där vi tände brasan (eller vi försökte i en timme i alf innan vi gav upp och nöjde oss med oljelampan) och kröp till sängs. Somnade i ett lager av kläder och täcken på två sekunder till alla ljuden utanför.
glamping7
Drog upp skynket till den här vyn.
glamping5glamping6
Och gick bort till Mira och Limpans tält där det var frukostdags! Åt en gooood frukost innan båt, bil och färd mot stan väntade igen. Ett helt magiskt dygn är avverkat och jag kan inte vänta tills att få uppleva en liknande upplevelse igen.

Tills dess stoppar jag det här dygnet i minnesbanken och myser vidare med en annan magisk person. Puss!