FIVE FOOT TWO – LADY GAGA

Jag måste tipsa om Lady Gagas dokumentär, Five Foot Two som jag tittade på igår kväll. Och ja, som jag skrev så grät jag en hel del. Jag fick samma känslor och medlidande som jag fick till Aviicis dokumentär som släpptes precis innan han gick bort. Livsgnistan kändes liksom även ganska borta hos Lady G. Det var mestadels en väldigt tom blick, ingen gnista kvar.

Jävlar, det är sorgligt vilka liv de tvingas in i att leva. Jag kan verkligen förmå mig att förstå att de mår som de gör. Med den ständiga pressen på att leverera, den konstanta stressen, de jobbar emot världens allas åsikter, det ska upprätthålla fasader, de kämpar emot hälsoproblem, det är lätt till smärtstillande, tabletter, droger och alkohol. Allt för att minska stress, smärta och ångest i stunden. Allt för att hålla ihop och orka med livet som den personen som de är. Det gör ont i hjärtat och det är tusan väldigt tragiskt. 

Hur mycket orkar en människa med innan den lägger sig platt och ger upp eller freakar ur? Jag förstår att många världskändisar i deras kategorier tidigt försvunnit. Jag gör verkligen det. Det är ett hårt liv minst sagt. Och de tär en sevärd dokumentär. Finns på Netflix.