SÅHÄR SER VÅRA VECKOR UT I TULUM

Det börjar närma sig sol och semester. På riktigt nu. Inga månader kvar, utan 11 dagar räknar jag ut i kalendern. Till sol och sommar. Med HONOM. Jäklar, det ska bli så fantastiskt. Störst är nog att få se ljuset igen och inte bara den alldeles för grå och deppiga november som intagit vårt avlånga land.

Men ni har frågat var och hur vi ska bo så here we go; pranaaapranaasHotel-Prana-2-3263
De första fem dagarna åker vi till Prana Boutique Hotel som Freddie, min kompis tipsade oss om. Prana ligger mer inne i Tulum stad och erbjuder poolhäng, sackosäcks häng framfor brasan på kvällen och mycket vällagad, god mat. Man vill aldrig åka därifrån enligt Freddie, ska bli kul att se om hans åsikter stämmer överens med våra.

Efter det tar vi våra resväskor och vandrar ner mot stranden, till Hotelito Azul närmare bestämt. Som vi var alltid varit intresserade av, men det var så satans dyrt så det kändes inte värt. Så vi avvaktade. En dag gick vi in på booking och hittade 5 dagar till pangpris så vi slog till direkt. Petra, som bodde där förra året säger att jag kommer att ÄLSKA DET. Så avslappnat och bohemiskt. 
hotelitoazulaxulik
Kan se hur avslappnad man kommer att vara här. Ska endast glida runt i en bikini, med en corona i handen. Och tacos. ÄLSKAR för övrigt hyddorna. 
azul
Efter ett par bohemiska dagar flyttar vi endast till grannhotellet DUNE Boutique Hotel. Som också är ett mindre, familjeägt hotell. Jag har inget behov av att bo på alla stora lyxhotellen folk tipsar om. Jag har ett behov av att de är fräsch oh fint, mysigt och genuint. Hellre litet än stort. Gud så mycket mysigare. Yes, så då fann vi femstjärniga DUNE till ett väldigt bra pris. Och det ligger på bästa adress. Med stranden som granne.dunedunee
Kommer nog bli både ett och annat morgondopp efter frukost där. Och det jag kan säga är värt är att inte alltid lyssna på alla och välja de stora hotellen bara för att de fått publicitet osv. Jag skulle snarare råda att gå på de mindre, mysiga och fräscha botiquehotellen som ofta kostar 1/3 av de som alla pratar och tipsar om. Jag lovar att jag kommer älska de genuina mest och bäst.  Just a reminder!
duneb
Och kanske ett dopp här, även om jag föredrar havet. Men det ser för jäkla trevligt ut!

Men, man är ju inte stensäker på mat och restauranger. Jag får söka efter reseguider, känns som att det kan finnas en och annan sådan. Men har ni saker som ni vet direkt, kladda ner i kommentarerna så blir jag glad!