POKE BOWL W/ CRISPY TOFU

I inlägget förekommer reklam för Mathem

Jag la upp en bild på den här super smarriga vego rätten igår på min instagram, och här kommer receptet. Jag använde alltså Mathems genialiska recepttjänst där man först väljer recept och antal personer innan den räknar ut och lägger ingredienserna i din varukorg. Så smart! Hur som helst, det var så satans gott. Aldrig varit ett fan av tofu, men när rubriken på receptet löd “krispig” så gick den hem. pokebowl1
I den är rätten skulle jag säga att dressingen är allt. Annars kan man ju bara ta fram en skål och ha ner grönsaker vilket ju inte är så spännande. I den här gurk/edamame/lök/mango blandningen så är det riven ingefära, limeskal + saft, salt, peppar. Blanda runt och låt stå.
pokebowl11
Tärna tofun och rulla den i maizena. Jag hade istället majsmjöl och glutenfritt panko. Och chiliflakes.
pokebowl4
Rödkål är ju jäkligt underskattat. SÅ gott ju! Krispigt och så enkelt. Här är den bara strimlad och blandat med olja, salt och citronsaft.
pokebowl3
Och den här rackarns dressingen som man slutligen ringlar över riset som gömmer sig i botten av skålen innehåller soya, chiliflakes, rapsolja, honung, färsk riven ingefära och limesaft.
pokebowl2
Satan vad gott det var! Krispig tofu är helt klart min nya grej. Det kan jag lova!

HÄR hittar ni iallafall receptet utförligt och med koden FINGAL100 får ni alltså 00 kr rabatt på er order (över 700 kr.)