MITT FAVORIT JULGODIS, VAD JAG ÖNSKAR MIG I JULKLAPP OCH MYCKET ANNAT JULIGT

Jag älskar verkligen julen. Mest för att allt är så jäkla mysigt runtomkring julen. All belysning, pynt, tingel och tangel, klappar, den fina stämningen och att alla samlas och så myser man bara runt. I flera dagar. Sedan om det är lite sn också är det ju mer än bra. Men det vågar man inte önska, får då står man där som alla senaste år med 10 + grader och en väldigt grön gräsmatta. Äsch, men önska får man. Och får jag önska så vill jag ha minusgrader och massa snö.

Bästa jullåten: En gammal traditionell jullista. Är en sucker för gammal julmusik som alltid får mig att minnas tillbaka alla jular som mamma och pappa dragit igång julmusik på hög volym. Måste också slå ett slag för Peter Jöback, så stämningsfullt.

Favorit julgodis: Utan att tveka salt lakritskola doppad i mörk choklad toppat med havssalt. OMG, det bästa godiset som finns. Har längtat i ett år. Ska tvinga min kille till massa bak i helgen.

Under julen dricker jag helst: Glögg under förmiddagen för att få in den rätta stämningen. Kanske en julig drink (jag drog ihop en smarrig sak förra året, ska dela receptet imorgon!) innan middagen som en mysig fördrink och till middagen julmust och senare på julklappsspelet blir det nog lite vin.

Klädsel på julafton: Festligt. Och juligt. En fin glittrig klänning, eller en kvinnlig snygg svart kostym. I år blir det klänning och glitter.

Tittar på Kalle Anka: Alltid. Jag ser det som en perfekt stund att krypa upp i soffan, varva ner och kanske sluta ögonen en stund. hehe.

Höjdpunkt under julen: Att familjen och alla nära och kära samlas. Och såklart att jag detta året ska fira första julen tillsammans med min kille. Den 22-23 dec med hans familj och den 24- 26 med min familj i Göteborg. SÅ mysigt.

Favorit på julbordet: Farmors (när hon levde) revbensspjäll var en stående favorit. Nu när jag inte äter så mycket kött längre och farmor inte finns med oss så är det nog den varmrökta laxen. Eller kål och granatäpple salladen. Lite fräschör till allt annat matiga.

Plastgran/riktig gran: Doften av barr är ju magiskt och får mig alltid i högsta möjliga julstämning. Så det föredrar jag alla dagar i veckan, men skulle jag ha en egen gran hemma idag så skulle det bli en plastis pga allt barr.2016122207575701054_sbig

Favorit julkalender: Mysteriet på Greveholm. Herregud, minns att jag var so ett barn på julafton (där kom de uttrycket lägligt!) och hoppade upp när mamma väckte oss på morgonen. Dagens helt klart bästa stund. Vi fick tom dvd i julklapp så at vi såg om allt om och om igen.

Vad önskar du dig i julklapp: Faktiskt ingenting. Jag har allt jag behöver. Men klyschigt nog skulle jag säga att den största julklappen skulle bli att familj, nära och kära får lyckan att hålla sig friska och krya. <3

Något du aldrig skulle göra på jul: Gå ut på krogen. Nä, hela grejen är ju att umgås me de personer man håller kär.

Jultradition jag gillar: Julklappsspelet där alla köper varsin julklapp för en bestämd summa. Det är lika hetsigt och spännande och ALLA blir så in i bomben tävlingsinriktade. Samma visa varje år! jojojo