JULENS GODASTE DRINK

Innan julmiddag förra året så drog jag ihop en liten drink till alla som jag vill dela med er i år igen. För satan i gatan vad smarrig den var! Och uppskattad av både yngre som äldre. Riktigt fräsch och god och starka smaker av jul med både äpple, kanel och muskot. Syrligt, kryddigt och sött. Jag lovar att era gäster inte kommer bli besvikna! Inte ni heller för den delen. JUL COCKTAIL

Recept på juldrink med kanelsirap och äppel
3 cl kanelsirap
6 cl Good ol’ sailor vodka
10 cl äppeljuice (helst färskpressad men av bra kvalitet)
Stjärnanis
Kanel
Muskotnöt
Lägg stjärnanis i glaset och slå över hälften av vodkan. Låt detta dra ihop sig i några minuter. Fyll glaset med is och häll på resten av vodkan samt den svalnade kanelsirapen. Toppa med äppeljuice och rör om glaset ordentligt med en drinkpinne. Krydda med lite kanel och riv över lite muskotnöt. Garnera varje glas med en kanelstång.

* Kanelsirap
1 dl ljust socker
1 dl vatten
1 kanelstång
Koka ihop ingredienserna till en simmig konsistens. Låt svalna. Sirapen blir fastare när den svalnat.201711261237204749_sbig201711261237204276_sbig