LAKRITSKNÄCK OCH SMÖRKOLA MED HAVSSALT

Jag nämnde ju att jag ville baka julgodis i helgen och att jag skulle försöka få med mig min kille på det. Jag fick inte riktigt med mig honom men jag fick tid att baka. Precis som jag ville.

Jag älskar att baka och laga mat. Det är liksom min typ av terapi. Harmoni och lycka. Likadan lycka är det att sedan äta upp det såklart. 

Jag började med smörkolan. Jag körde på ett hederligt gammalt julkola recept bara det att jag adderade en vaniljstång och vips smakade den precis som mina favoriter från Pärlans. Häll efter att kolan klarar kulprovet i en klädd brödform och låt stelna. När den är halv-stelnad strö över havssalt på toppen. MUMS!
Lakritsknäck. Ok, den här måste ni prova. Följ ett vanligt knäck recept och när kolan klarar kulprovet så rör ni ner 10 st mortlade turkisk peppar samt smör. Måtta ner i formar och sedan samma princip här. Låt den halvstelna och strö sedan över lite mer turkisk peppar på knäcken. Den fick fintfint betyg av gästerna. Och mig själv som älskar saltlakrits. 
Ett fint tips när du går bort? Baka julgodis och lägg ner i smörpapper i små söta glasburkar (fanns hos Jula för 15 kr styck) och ge istället till värden/värdparet istället för en julblomma. Väldigt uppskatta och gott! Men också så fint.