SAFFRANSBULLAR al’a LISA MED KESELLA OCH VIT CHOOKLAD

Igår kväll, och natt som det blev tillslut så drog jag ihop dessa saffransbullar som min vän Lisa Abefeldt gjort. Varje gång jag har sett att hon postat dessa bullar på sin IG eller story så har liksom hela jag vikt mig av ett extremsug att få baka dessa bullar. Trots att jag inte kan äta dom pga glutenallergi så har det ändå funnits ett intresse att göra dom. Ett perfekt tillfälle blev det när en av de saker vi skulle göra till den 23:e knytis var fikabröd.

Fet mjölk med en massa smör. Oj, det luktar då inte äckligt. Vet ni att just bageri och nybakat är en av mina favoritdofter i hela världen tillsammans med basilika, nybryggt kaffe och hästmule.
Steg 2 efter den första jäsningen och när du smetat på smör och socker blandningen samt den vita chokladen är att fläta fläta liten fläta. Ps. Allt i receptet, steg för steg finns utförligt inne hos Lisa så jag råder er att kika där. Jag hade steg för steg framför mig hela tiden. (klick)
Bullarna blev SÅ STORA. Hade jag bakat dessa igen hade jag delat degen i två delar. Gräddningstiden blev den tredubbla mot receptet pga av att degen inte gräddats klart inuti. Det var svårt att förutspå tiden så jag gick lite på chansning så nu får jag hoppas att de blev klara inuti tillslut vilket vi vet först den 23:e. Eller så får Daniel smarra på en när han kommer hem från träning idag. Känns säkrast så. Hehe. 
Ni kan inte förstå mitt sug efter en nybakad bulle tillsammans med ett glas mjölk där inatt. Alltid det man gjorde när man var liten och mamma hade bakat. AH!
Men jag fick nöja mig med doften och den kan jag säga inte var fy skam. Herregud! 

Recept finns alltså oklanderligt utförligt inne hos min kompis och bakexpert Lisa alltså. (klick!)