VI SPOLAR TILLBAKA BANDET TILL DEN 23 OCH 24 DECEMBER

Vi drog igång julhelgen tidigt detta år då två familjer skulle besökas så vi spolar tillbaka bandet till i lördags. Till Örebro och min killes familj och släkt som vi startade julfirandet med den 22 och 23.

I lördags var vi ner på stan en sväng för handling av de sista julklapparna och en jullunch med Daniels gamla kompisar och deras respektive. Super mysigt att få träffa ett par av dom. Stan var som synes pyntad till max och temperaturen visade -10 grader. VINTER som den ska vara!

Efter lunchen var vi hembjudna till Daniels syster Louise med familj där resten av gänget befann sig. Det stod hämtmat på schemat och en massa tjatter. Så mysigt att lära känna D:s familj närmre och alla är verkligen super härliga och lättsamma. Jag hade inte trott något annat iofs med tanke på Daniel men det är alltid lite nervigt att träffa någon för första gången. Men det gick bra och det kändes som att vi hade träffats flera gånger innan. HURRA!

Det blev den 23:e, dagen före dopparedagen. Vi ställde klockan tidigt, tog 2 ägg i farten och tog bilen till gymmet för ett morgonpass lagom innan vi skulle vara iväg hos syster igen för julafton nummer 1.

Möttes av en fint klädd gran och ett gäng klappar….
Och mat! JULMAT! Vi räknade ut att det var vårt 4:e julbord för i år. Och det smakade om möjligt mer än gott! Mellan julklappsutdelning och pulkaåkning blev det också tid för uppesittarkväll. Och traditionsenligt bingolotto! Om någon vann Maldiverna? Nä, Daniels morfar hade mest tur av oss och kryssade fram en nyårslott. Och någon mer tur än så hade vi inte!
Det blev julaftons morgon och bilfärd mot Göteborg och min familj! För att spara tid gick vi raka vägen upp, drack starkt kaffe och tog med oss frukosten i bilen. Underskattat om något. Att ta med sig nybakat bröd i folie än att köpa någon trött frukost på en bensinmack på vägen.
Vi sladdade in lagom till dagens första jullunch och ett gäng festligt klädda, glada julfirare! Så jag och min bättre hälft gjorde detsamma. Av med mjukisbyxorna och på med klänningen och skjortan!

Man säger varje år att man ska dra ner på klapparna.. Att vi vuxna inte ska byta så himla mycket. För ofta känns det ju faktiskt som tag man byter pengar. Men finns det barn med så är det ju lite en annan sak. De älskar ju alla klappar och majoriteten av klapparna här var just till de fyra barnen. Sedan är jag en sådan person som älskar att GE BORT mer än att få. Jag älskar att överraska och se lyckan i andras ögon. <3

Den här lilla busungen är så rolig. Alltid alltid med något bus i kikaren. Det ser man ganska klart och tydligt på den där blicken och smajlet!
Där sitter väl jag lite ledigt vid granen.Klänning från ARKET och spännen och örhängen från Glitter.
Två förväntansfulla ungar som mest ville att det skulle bli mörkt så att tomten kunde komma. Tomten som detta året var jag. Hehe, åh herregud. Synd jag inte har någon bild på det.
<

Det var uppdukat långbord och dags för JULLUNCH extra allt. Jag tycker det är så mysigt när alla kan sitta och äta tillsammans. Och det är ju oftast vid sådana här tillfällen. 

Hela köket var fyllt med mat och inte en enda yta stod tom. Allt ifrån mammas hemmagjorda senap till ljummen brysselkålssallad med nötter och mögelost till traditionsenliga köttbullar och griljerad julskinka.
Min älskade lilla Cleo som hunnit bli hela 12 år. Världens mysigaste lilla vovve. <3
Luzifer <3
Efter två julbord (lunch och middag, tomtebesök, julklappsutdelning, Kalle Anka, skålar i vin så blev det traditionsenlig julaftonsbild framför granen med min halva. Sedan blev det dags för traditionsenlig julklapps-spel som jag så även i år gick tomhänt ifrån. Suck. Otur i spel men tur i kärlek och tur är väl i och försig det <3

Efter en runda “Med andra ord” slocknade jag som en klubbad säl någon gång efter midnatt efter en helt perfekt julhelg med julfirande gånger två. Xx