EN WEEKEND I MALMÖ

Då min kille fyller 30 nästa vecka och hade sin sista lediga helg innan allt drar igång igen så passade vi på och packade weekendväskan söderut för en spa-helg nere i Skåne. Just för att resan är så pass lång bokade vi även ett dygn i Malmö innan final destination som var Ystad Saltsjöbad.

Vi bokade en natt på MJ’S som är ett litet boutique hotell centralt i Malmö, precis intill Lilla Torg. Och det mina vänner kan jag varmt rekommendera om ni har vägarna förbi. Extremt mysigt och favoriten på hela helgen skulle jag säga. Jag kör ett litet bildspel så får ni den rätta känslan på hur onsdagen såg ut.

Det var mörkt ute när vi tog första tåget. 06.00 för at vara exakt. Lite mysigt ändå. Även för en morgontrött som jag.
Vi blev inte besvikna när vi öppnade dörren till rummet. Personalen hade gjort så fint med ballonger och bubbel. Allt för att fira min soon-to-be 30-åring!
Vi blev uppgradera till det här magiska rummet på våning 4. Inte helt tokigt med både lounge hörna och omringat av fönster och ljus.
Man möttes av en riktig mys-lobby med öppen brasa och sammetsmöbler.
Efter en sväng på stan, med lite shopping så hade vi ett bokat bord på hotellets restaurang. Oh av bladen att döma var detta favoritspotten på hotellet. EN DRÖMLIK OAS MED VÄXTER.
Vi bestämde oss för kockens val som var en fyrarätters smårätters sharing meny. Första rätt var en spetskål med yoghurt och hackade nötter. En riktig vinnare alltså, den där spetskålen.
Nr 2 var en bläckfisk med chili aioli och tomatsås.
Min stiliga kille! <3
Rätt nr 3 var en spädgris med syltad brysselkål.
Om man kollar upp i taket möts man av det här finfina växt-täcket. Och fönstren är upp till själva hotellbyggnaden och vissa av rummen.
Vi avslutade med en kardemumma glass som var helt jäkla fantastisk och en saltad maräng och brownie glass tjofräs. Jo, man tackar.
Den där balkong är ju en dröm. Kändes lite som att man var på en restaurang nere i Frankrike eller något. SÅ SÅ SÅ FINT.

Vi avslutade kvällen runt 23 och somnade som två klubbade sälar i den sköna sängen.
Jag är en frukostjunkie och kan bokstavligen LÄNGTA rejält efter frukosten innan jag somnar. Funderar liksom ut vad jag ska äta och så vill jag somna FORT så att jag kan få vakna och äta! Haha. Hotellfrukost är fasen ALLT och enligt min mening en av de viktigaste pelarna när jag bokar hotell.
Allt och lite till är det på min tallrik. Och baljor med kaffe.
DRÖMVY!
Den här smarriga rackaren var inte till mig men den gjorde sig så fin på bild, hehe. Och den luktade ljuvligt. Just nygräddade våfflor är en av mina favoritdofter i hela världen.
Efter frukost gick vi upp och packade iordning det sista innan vi tog tåget vidare till Ystad och en efterlängtad SPA-dag. Fick sån jäkla mersmak efter att vi var på Falkenberg Strandbad (här och här kan du läsa om den vistelsen!) i september. Men mer om spa dygnet imorgon alltså! Xx