VECKOPLANER OCH LITE STRESSANDE TANKAR.

Idag känns onekligen som dagen då 2019 verkligen börjar. De allra flesta är tillbaka till sina jobb, instagram slutar uppdatera oss med paradissemestrar och festmåltiderna byts ut till nyttig mat och träning. Tillbaka till livet typ. Eller vad är egentligen livet? Visst bör det vara lycka och glädje och umgänge med människor som man älskar? Jag tycker att kärleken och glädjen varit starkare än på länge i mitt sociala medier flöde. Glädjen har onekligen gått att TA PÅ. Den sanna glädjen.

Jag är en rutinmänniska som tillhör den gruppen människor som tycker det är skönt med rutiner. Att ställa väckarklockan igen. Vara tillbaka på kontoret med vännerna och kollegorna. Få vara kreativ och produktiv som ju i slutändan alltid får mig att må bra.

Men vet ni en sak som stressar mig någon enormt? Nu när ALLA ska berätta hur mycket man ska jobba, hur mycket spännande och stora saker/projekt/jobb man har framför sig. – Hur mycket pengar man ska omsätta, vilka mål man har satt och bör uppnå för året, (annars är an misslyckad) och hur fullspäckad kommande månad faktiskt är. Man ska inte jämföra sig med andra, men wow det är onekligen svårt i denna värld. Och väldigt stressande för vår sköra lilla själ.

Lite måndagstankar bara. Min vecka blir lite av en mjukstart på jobbåret 2019 med distansjobb från mitt numera andra hem. Min kille fyller 30 vilket såklart ska firas på plats och helgen bjuder på kalas. Livspussel deluxe det här med distansförhållande. Men också det bästa som hänt mig 2018.

Jag försöker intala mitt inre stressade jag att den här starten på jobbåret 2019 ju faktiskt är toppen. Jag behöver inte vara på kontoret den här veckan. Jag är här och har mer tid till att skriva, planlägga kommande jobbveckor, nolla mailen och svara utförligt alla stjärnmärkta mail. Och så ska jag blogga massor! Skriva längre texter som jag annars aldrig tar tid eller har tid till.

Men det är konstigt det där. Att man alltid ska överprestera, vara duktig och nästintill stressa ihjäl sig för att känna ett inre lugn.