VEGETARISK RAMEN SOPPA

När Daniel hade fördelsedagsfest i helgen så serverades det SÅ mycket god mat. 4:e våningen i Örebro är verkligen BRA på mat! SÅ vällagat och gott!

Hur som helst så var en av matstationerna (utöver halstrad lax, flankstek, kyckling etc) där man fick göra sin egen ramen. Så kort och gott fick jag mersmak och kopierade idén rakt av häromkvällen. Och jag som alltid hållit mig ifrån att göra egen ramen pga att jag trodde det var kompilcerat, tji fick jag.

Buljongen innehåller endast från början massa vatten, buljong, vitlök, färsk chili, salladslök och ingefära. När det kokat i ca 10 min så silar man av alla rester.
När soppan är silad ska den åter igen till spisen och kokas upp med sesamolja, soya, mer lök och nudlar. Jag körde på glasnudlar som ju är glutenfritt istället för äggnudlar.
Sedan serveras soppan med spenat i botten. Champinjoner som är stekta i rapsolja och 7 minuters kokade ägg. Strö koriander tillsammans med sesamfrön som sista touch. (ska vara svarta enl recept men vita fungerade lika bra!)

Vill ni kika på hela receptet utförligt, steg för steg så kika in HÄR!