PIZZABOTTEN PÅ TRE INGRIDIENSER

Ni som följer mig på IG vet att jag igår la ut det här receptet på halloumi pizzabotten på endast tre ingredienser som jag hittat och inspirerats att göra med hjälp av Edita, aka foodjunkieblog såklart. Jag var så jäkla sugen på pizza men hade inte lust att sätta i mig en stor deg. Så vad passade bättre då om inte den här helt degfria men minst lika goda, om inte ännu godare pizzan?

Jäklar vad smarrig det blev. Det var definitivt inte sista gången den bakades kan jag lova. Funderar på att dra ihop en precis likadan även ikväll då jag har halva satsen kvar i kylen. hehe.

Jag halverad satsen och slängde ner en halv riven halloumi, 1 ägg och 1/4 dl havregryn. Blandande runt allt samman innan jag tryckte ut den på en plåt och in i ugnen på 210 grader.

Under tiden nu gjorde jag min tomatsås. Ner med lite cocktailtomater i en panna tillsammans med gul lök. Lite tomatpuré, sriracha, agave honung och balsamvinäger. Låt puttra ihop tills allt blivit en krämig sås.

När botten är halvt gräddad och endast fått lite färg plockade jag ut den och smetade på min hemmagjorda tomatsås. Toppade med mozzarella, koriander och pinjenötter.
In i ugnen ännu en sväng, kanske ca 10 minuter innan du plockar ut den för en sista gång och äter.
Tog en paus ett tag för att jag inte ville att den skulle ta slut. SÅ god var den! Ni måste testa! Men för tusan, för er egna tomatsås. SÅ enkelt och sådan skillnad! <3