SUPERENKLA GLUTENFRIA HAVRE SCONES

Jag blev så jäklar (nästan sjukt!) sugen på scones med färskost imorse att jag inte kunde släppa tanken på att slänga hop en liten deg. Sagt och gjort, så fick det bli och dessa blev riktigt saftiga, luftiga och goda. Väl värt att testa. Både för glutenkänsliga och icke känsliga.

Hur gjorde jag? Blanda ihop 2 dl havregryn, 1 dl bovetemjöl, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan 50 g smör och nyp ihop till en smulig deg. Rör ner 3,5 dl 3 % yoghurt och rör ihop till en smet. Låt stå 5 min. Klicka sedan ut 6-8 scens på en bakplåtspappersklädd plåt och ha in i mitten i ugnen ca 10-15 minuter.
PÅLÄGG? Den ena med vispad färskost och blåbärssylt. Och den andra med färskost, banan och kolasås. Yes, ni hörde helt rätt! Finfin salt/söt kombo!

Det slank ner både en och två. Och favoriten? Banan och kolasås såklart. YES YES!