BOUNTY BARS

Om jag säger bounty bars vad säger ni då? Just bountyn tar mig tillbaka tills då man var barn och hängde med mamma och pappa till mataffären och storhandlade. Som “tack för tålamodet” teg man ofta till sig en liten chokladbit som låg vid kassan. Och den chokladbiten var ofta just en marabou bounty.

Samma sak hände häromdagen i matbutiken. Jag gick förbi den där bounty baren och började fundera om man inte kunde göra en liknande, fast lite nyttigare variant som är fri från vitt socker. Sagt och gjort, jag hittade på ett recept och det blev faktiskt en BRA variant av den klassiska bountyn. Och svingod blev den!

Blanda 3 msk lönnsirap tillsammans med 150 ml kokosmjölk. (den feta på konservburk ni vet) Ha sedan ner 200 gram (en påse) riven kokos, lite flingsalt och 1 tsk vaniljpulver. Blanda samma och tryck ut i en bakplåtspappersklädd brödform. Pressa ut ordentligt och kör in i frysen i minst 1 timme.
Ta ur formen ur frysen och skär till bars. Smält under tiden 200 g mörk choklad (man kan ha ljus mjölkchoklad också om man vill) i vattenbad och doppa barsen i chokladen. Använd en sked för att täcka med choklad runtom. Toppa med havssalt och låt stelna i frys.