DET SAFTIGASTE, GLUTENFRIA BRÖDET JAG NÅGONSIN ÄTIT

En sak man ständigt som glutenallergiker/överkänslig får erfara är det alltid torra och tråkiga brödet. Allt bröd är liksom generellt torrt, färglöst och tråkigt. Men, nu är det problemet löst hörni. Jag får bara helt enkelt baka varje helg, men mysigt är väl det, så det gör jag så gärna. Så låt mig presentera världens saftigaste, mest smakrika och det godaste bröd jag testat. På riktigt alltså. Lingon och filmjölkslimpan.

Alldeles nybakat och varmt. Hur gott ser det inte ut?

4 dl filmjölk, 1/4 dl mörk sirap, 1 dl frysta lingon, 1 tsk salt, 2 tsk bikarbonat, 1 dl linfrön, 2 dl havregryn, en näve hackade valnötter och 5 dl glutenfri mjölmix. (typ Lailas eller Semper) Här kan man om man vill byta ut lingonen till exempelvis valnötter och aprikoser, men det gör man efter smak. Jag älskar lingonvarianten så den tycker jag att ni ska testa först!

Rör ihop filmjölk, sirap, och lingon i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda runt tills att smeten (den ska vara väldigt kladdig) har satt sig. Häll den i en klädd brödform och strö lite lingon på toppen. Skjutsa in i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter. Känn efter när det är klart med en gaffel och se så att det inte är för klibbigt.

Låt sedan brödet vila ett tag så att limpan sätter sig.

BAKA! Ni kommer inte ångra er. Jag åt det till frukost, lunch och middag häromdagen. KAN INTE SLUTA ÄTA.