VECKANS VEGETARISKA MATSEDEL

Inlägget skrivs i samarbete med MATHEM.

Jag har ju inte helt tagit bort kött ur mitt liv, utan äter det om jag känner för det. Det sker kanske numera vid ett tillfälle i veckan kontra tidigare fem middagar i veckan. Det är inget jag gör för att jag måste, endast för att jag det senaste året nästan helt o hållet tappat suget efter just kött. Men som sagt, jag äter det ibland men får jag välja blir de fisk eller vego.

Hur är ni? Äter ni lika mycket kött som tidigare? Kul att höra hur ni resonerar i denna frågan!

Well, äta bör man så veckans matsedel är vegetarisk och ser ut som följande;

Tisdag: FISH TIKKA CURRY – Visst blir man sugen på den här skålen bara av att syna bilden? Hur som helst så får den här skålen med fisk tikka (spännande!) bli morgondagens lunch/middag. Daniel önskar mer fisk, så det ska han minsann få. Och han älskar curry. Så visst känns denna rätt klockren?

Onsdag: BUDDHA BOWL – Jag är ett stort fan av just bowls så denna blir det på onsdag kväll. Rostad blomkål och kikärtor. Och sesam/tahini dippa. GOTT!

Torsdag vankas det ju gala så ingen middag hemma. Kanske ett par knäckisar innan läggdags när jag kommer hem.

Fredag: FALAFEL M GRÖNSAKSNUDLAR OCH CURRY/CASHEWSÅS – Falafel är e av mina favoriträtter, trots att jag ofta får ont i magen. Men det får det vara värt när man gillar något så pass mycket! Den här med grönsakspasta med currysås känns som en solklar vinnare!