FREDAGSLISTAN

Snodde den av Petra som i sin tur hade snott den av Sandra <3

Vad köpte du senast?

En solig uber resa till eventet med Ecco på Sergels Torg igår. Annars var det två goda favoritsallader från mitt nya stammishak LETT.

Hur lång är du?

Enligt pass så är jag 1,71 ståtliga centimeter men jag tror fan att jag krymper med åren. Eller iallafall så hukar sig min rygg och hållningen blir allt sämre. Hehe. Missförstå mig rätt. Jag älskar att bli äldre, men många saker, framförallt med kroppen, blir så påtagliga med åren.

Vad stod det i ditt senaste sms?

MATHEM – Handla före kl 13 så får du leverenas redan ikväll. Synd ja inte är hemma för det hade ju varit perfekt inför kvällsmyset och den utdragna aw:n.

Vad gillar du mest med dig själv?

Jag skulle säga att jag är pålitlig. För det är en egenskap jag värderar väldigt högt hos mina vänner. Att kunna lita på någon är allt och då vill jag vara en likadan vän själv. Oftast alltid glad och nära till skratt. Snäll, för jag hatar att göra bort eller se människor ledsna. Eller ha ont. Det gör ont i mitt lilla hjärta. För övrigt så var det väldigt skönt det var att ge sig själv lite credd, det händer ju inte alltför ofta.

St Tropez 2017.

Vad gillar du minst med dig själv?

Jag alltid vill alla väl. Ingen ska komma i kläm men i slutändan är jag alltid den som hamnar i mitten och den som tillslut kommer i kläm. Mitt eget fel. Sedan har jag ju ett ganska stort kontrollbehov som kan sabba till det ibland.

Har du söndagsångest?

Det beror på hur lördagen artade sig. Var det festligt kan absolut ångesten infinna sig. Den kemiska alkoholångesten alltså. Men jag har märkt att om jag vaknar upp med min kille är ångesten inte alls så intensiv, tom ett minne blott, så det handlar nog om jag vaknar själv eller inte själv. Har jag däremot inte alls druckit på lördagen utan hade en lugn kväll så lyser ångesten med sin frånvaro.

Låt på huvudet just nu?

Jag älskar att sjunga högt i duschen och jag blir lugnet själv av musik. Jag är helt klart en balladperson och jag älskar låtar med texter. En låt som varit n favorit ett tag är ju Shallow bara för att jag älskar filmen och samspelet mellan Gaga och Bradley. Och för att texten är satans fin.

Är du en ringare eller smsare?

Smsare. Ringer inte om jag inte behöver. Jag skulle ta pris i att skriva snabbast! Min kille gjorde ett test på mig för ett tag sedan om att blunda och skriva en mening. Hur det gick? Alldeles toppen! Varningstecken? Jo, ja kanske.

När går du och lägger dig?

Hela mitt vuxna liv och fram till för ungefär ett år sedan behövde jag knappt ingen sömn alls. Jag klarade mig nätt och jämt på 5 timmar. Idag behöver jag helt klart mer sömn och funkar inte som människa om jag sover för lite. Men jag är fortfarande en nattsuddare som går och lägger mig runt 00/01 och går upp 07.30. Och det funkar perfekt!

Thailand 2018.

Vad är det modigaste du gjort?

Hoppat fallskärm trots att jag brutalt höjdrädd. Det räcker liksom att sitta i en sittlift som går för högt eller att kliva upp för en stege och titta ner. SÅ att jag faktiskt hoppade ut från ett flygplan och föll fritt 2 minuter är ett under. Men något jag är stolt över att jag gjorde!

YES, det där är jag. Pirrar i kroppen bara att se bilden! VILL GÖRA OM!!!

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Yes, bara för ett tag sedan faktiskt. Men det var inte så farligt, en mildare variant. Jag hade det dock ett par gånger som tonis, då vi alltid gick för kallt klädda i stallet.

Hur många kuddar sover du med?

TVÅ! En ergonomisk som är bra för nacken och en dunis. Båda på varandra. Båda från Hästens. Bra kuddar är väldigt viktigt för mig, just för att allt behöver vara nästintill perfektion när jag ska sova. Annars sover jag inte alls. Inte en minut. Det här med att folk kan somna varstans har jag aldrig förstått mig på. Är sämst på att koppla av.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

Jajamen! Älskar allt som kan få en att må bättre. Både på kort och lång sikt! Just nu drar jag i mig en shot Detox varje morgon från Renlive och på kvällen blir det probiotika för magen, omega 3 tabletter, magnesium, c och d-vitamin.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Jag läste engelska A, B och C. Sedan två kurser/terminer i tyska men där är jag inte vass.

Go to-mat som alltid är gott?

Sallader av alla slag. Just nu är jag totalt inkörd på LETT:s asiatiska koriander sallad med hemmagjord jordnötsdressing. Lägger till avokado och kyckling om jag vill ha den lite matigare.

Hur ofta tvättar du håret?

Två gånger i veckan. Mitt hår är som bäst den tredje otvättade dagen. Jag ogillar torrschampo men älskar texturizing spray som utan att tynga ner och bli sådär klibbigt och torrt bara ger textur. Maria Nilas och Oribes är favoriter.

Hur uppvaktar man dig?

Vägen till mitt hjärta? God mat och gott vin. Men också överraskningar. Det kan vara en skriven lapp eller ett blombud med en skriven lapp. Hehe. Det behöver inte vara något fancy pancy utan mer en liten betydelsefull gest.

FISK OCH SKALDJUR ÄR VÄGEN TILL MITT HJÄRTA. KALAMARES PÅ EN STRAND UTOMLANDS OCH EN GRYTA MOULES MED ETT GLAS VITT ELLER ROSE EN VARM SOMMARDAG VID HAVET.
Frukost är en annan nyckel till mitt hjärta.

Har du något smeknamn? 

Jajamen. Kärt barn har många namn eller hur är det man säger! Ur Daniels mun kommer; Ludde, Putte, Skaftet, Sorken, älskling, Jojje, Jojo, Lithell, Joystick m.m m.m. Från vänner; Inte så mycket mer än Fingal och ibland Joey.

Har du någon dold talang?

Hmm, vad tusan kan det vara. Att jag kan gå ner i split. Skoja, det kan jag alltså inte.