HÄR ÄR RESULTATET AV 65 KVM MÖBLERAD TERRASS!

Inlägget skrivs i samarbete med Homeroom.

Nöjdheten i kroppen när jag skriver detta inlägg är….. stooooor. Jag kunde med handen på hjärtat inte vara mer nöjd med den färdigställda terrassen som varit mitt projekt den senaste veckan. Många stora leveranser och lika stora val, men tillslut så. Och nu är den nästan helt klar. Ett par stoooora mattor och krukor och en värmande sol bara sedan ska den invigas med pompa och ståt!

Och ha koden JOANNA20 i mind medan ni scrollar. Den ger er nämligen 20% rabatt på ALLT i kategorin utemöbler. Inte dåligt va?

Jag är så nöjd med att vi skapade sektioner (dvs matdel, lounge och soldel) och med valen av möblerna. Allt blev så jäkla fint tillsammans och jag drömde faktiskt inatt om hur jag satt där ute i råttingstolen och höll i mitt svalkande, skvalpande roséglas. Har en känsla av att många av sommarens kvällar kommer spenderas just där.

Det här blev en liten extra hörna då jag ville addera en skön, myshörna till allt andra. En plats där man kan sitta med sin frukostmacka och kaffe eller invirad i filten med roséglaset på kvällskvisten om man så föredrar. RÅTTINGSTOLFOTPALLKRUKAKUDDFODRALPLÄD

Det här är min favorithörna. Just för att fåtöljen är så förbaskat skön. Den är liksom utformad efter vår rumpa så sätt sig där och du vill aldrig resa dig upp.

Mitt bästa tips är faktiskt att skapa just sektioner och skissa upp din ide, och skapa ett moodboard som du kan ha framför dig. Allt blir så mycket lättare att placera och färdigställa.

Visionen till att skapa matdelen låg det största fokuset på att skapa en plats där man kan sitta många. Sitta skönt och länge. En social plats där man ska vilja spendera många timmar.

Serien på matdelen och loungedelen heter Wellington och är i ljust teak. Med åren kommer den att bli aningen grå (inte säkert, men trä är ju ett naturmaterial och det kommer åldras med åren) Men det är inte mig emot. Jag gillar när man ser att det är använt.
MATBORD MATSTOLFILT

ÄR SOM SAGT VÄLDANS NÖJD MED ATT VI GICK PÅ TRÄ. IHHHH ÄLSKAR!
KRUKA

Vi rör oss vidare till soldelen som ni skymtar här.

Här gick vi ifrån träet och körde på en klassisk, enkel solstol. Ett bra tips att ha med sig generellt är att bryta mönster emellanåt och te.x ta in en helt annan serie än du har på majoriteten. Något som ändå går ihop med resterande möblemang. Den här solstolen är reglerbar och du kan lätt sänka och höja ryggen. De funktionerna jag eftersöker egentligen.
LIGGSTOLDYNAKRUKAKUDDFODRAL

Tillslut, placerad längst bort hamnade loungedelen som sluter samman terrassen väldigt bra. Även här valde vi Wellington från Hillerstorp och det beslutet kunde jag inte vara mer nöjd med. Själva soffan är en modulsoffa som man kan bygga och måtta precis som man vill. Och sådant älskar jag.

Här har vi en mittdel som man antingen kan använda för att förlänga soffdelen alt ha som en egen sittplats. Med ett trevligt litet sido bord. Vi valde som ni ser det sistnämda då det passade väldigt bra in i vår konstellation som vi byggt ihop.
SOFFBORDMITTDELSIDO BORDPARASOLL

Och till soffan då där man kommer att lägga sig raklång både en och två gånger. Och åter igen till det bästa med den här serien. Bygg och fixa med modulerna exakt hur du vill. Inget sitter liksom ihop. Och inget är rätt eller fel för alla har olika förutsättningar och behov.

Vi har två st 2-sits moduler och två hörndelar. Jag valde mellan det och den här gruppen med den här urfina soffan (KLICK) som jag hade haft 2 st av denna fåtöljen till, men tillslut landade på den här konstellationen
.
HÖRNDELMITTDEL3 SITS SOFFAFÅTÖLJDAGBÄDD (den här var slut när vi beställde, vilket jag förstår. Helt MAGISK ser den ut att vara!

Gillar ni?
SOLCELLSLAMPOR, STORMELLANLITENHAPPY LIGHTS (små risbollar runt balkongen)

JORDNÄRA toner även på kuddarna. Lite mönster, enfärgat havregult och beige.
RANDIGHAVREGULMÖNSTRADMÖNSTRAD TILL HÖGER

Med detta visat hoppas jag att ni fick lite ny inspiration och tips till hur man bygger och donar ihop den mysigaste terrassen. Ledorden jag gick efter var att skapa en plats där man vill hänga. Ett extra rum liksom. Det ska vara skandinaviskt och stilrent. Massa myskänsla. Och det får man bäst genom massa lampor och belysning, kuddar, krukor med större växter och plädar utspritt lite här och var.

Blir ni kanske själva sugna på att uppdatera terrassen/balkongen eller uteplatsen därhemma så glöm inte använda koden JOANNA20 som ger er 20% rabatt på hela utemöbelskategorin hos Homeroom.se.

Erbjudandet gäller från idag, 8/5 t.o.m. 22/5