OVERNIGHT OAT I HAVREDRYCK MED RABARBERKOMPOTT OCH CITRON

Inlägget skrivs i samarbete med Aito.

Frukost är livet. Det är vi många som är överens om. Det är få saker som slår när man får till en lång, härlig frukost med massa gott att smarra på. En sak jag ofta ror ihop, helgbrunch som till vardags är overnight oat. För er som inte testat så är det en havregrynblandning som man förbereder dagen innan och låter stå i kylen över natten. Och bäst smakar den när den får gotta ihop sig med den krämiga Barista havredrycken från Aito.

Nu när rabarbern är så fin så tycker jag det är synd att inte använda den. Så det fick bli en rabarberkompott kokad i socker, vatten och citron. Låt denna koka tills rabarbern mjuknat.

Jag varvade med vanligt socker och muskovado. Tycker det är gott med muskovadosocker för konsistensen blir lite annan.

Overnight oats ror du enkelt ihop med 1 dl havregryn och lika delar vätska. Jag använder alltid Barista drcken från Aito för den är lite fetare och satans god smak. Jag tycker man ska ha fetare drycker i overnight blandningar. Det smakar så mycket godare!

Baristan är en vinnare även i kaffet!

TADA! Overnight oat med havredryck och rabarberkompott kokad med citron och toppa med färska, röda vinbär. En vinnare, testa själva!

Aitos produkter finns att köpa på välsorterade Coop, Hemköp och Willys.