NYBAKAT GLUTENFRITT HAVREBRÖD

Jag är ju van vid ganska torra majskakor på mornarna pga min gluten men ÄLSKAR när jag får tid till att baka ett rykande färskt bröd. Det är få saker som slår det med massa gott pålägg på frukostbrickan. Så nu ska jag tipsa er om ett riktigt gott havrebröd som jag hittade inne hos Edita, aka Foodjunkie häromdagen. Världens mest inspirerande och goa Edita. Älskar henne och hennes recept och bilder, så jag inspireras väldigt ofta av henne.

Det var väldigt enkelt att göra. SÅ here we go! Bananer, kanel, bikarbonat, havregryn, kokosolja, havredryck, valnötter, och kokosflarn. Här kan man bestämma lite själv om man vill ha fler nötter, frön osv.

Jag mosade de två bananerna och hade ner 1/2 dl havredryck samt 2 msk kokosolja. Rör samman.

Mixa 6 dl havregryn i en mixer till ett fint mjöl.

Rör runt alla torra ingredienser i mjölblandningen. 1 tsk kanel, 1 tsk bikarbonat, 1 dl hela valnötter, 1 msk linfrön, 1 msk kokosflarn. En nypa salt.

När du blandat klart båda bunkarna så rör du samman allt. Torrt och blött och ha ner i en smörad brödform. Toppa med valnötter.

In i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 min. I vissa ugnar skulle jag säga att 25 min räcker.

NJUT med massa salt smör. Och vad du vill ha som pålägg!!! Hos oss finns det endast en liten stackars skiva kvar i påsen så det får bli en ny sats idag!

Ps. Min kille är inte ett så stort fan av banan men han älskade detta brödet. Han beskrev det med en len smak av banan.

VILL NI HA UTFÖRLIGT RECEPT SÅ KOLLA IN HOS EDITA HÄR!!! OCH SCROLLA OCH INSPIRERAS AV ALLA ANDRA HUNDRA RECEPT HON GÖR! X