DEN GODASTE TABOULIN

En fräsch och god libanesisk tabouli kvalar in som favoritätt hos mig. Jag älskar det verkligen! Fräschören, smakerna tillsammans och knastret när man äter det i munnen. (älskar inte lika mycket all persilja som sätter sig mellan tänderna!) Men det väger upp! hehe.

Det här receptet som är från Zeinas Kitchen är för ungefär 6 personer, som tillbehör (alltså inte endast som rätt)

1 stor knippe persilja, ca 500 gr hackas fint och åker ner i en rejäl skål. Finhacka sedan tre stora tomater och 3-4 salladslökar. Använd hela stjälken på löken. Ner också med ca 1 dl finhackad färsk mynta (eller 2 msk torr mynta). Pressa 3 citroner direkt ner i skålen och 1/2 dl olivolja. Salta.

Ha sedan ner 1/2 till 1 dl småkornig bulgur. (dvs inte kokad utan rå, för den mjuknar under tiden i den böta salladen och så får man det där knastret man vill åt.

Blanda ordentligt och smaka av med saltet och citronen annars är det bara addera mer. Låt den stå och dra i ca 5 min.

Jag kan i princip ha tabouli som tillbehör till all mat, så gott tycker jag att det är! Men ska man äta en libanesisk rätt så skulle jag ju addera annat matigt som linsbiffar, hummus, pitabröd och goda smakrika röror.

Favvorätten som kommer tillagas och serveras ändligt många gånger den här sommaren!