POTATIS MED TRUFFLE, ROSMARIN OCH OST

I Spanien är ju Patatas bravas (typ som potatis i ugn med sås) typ en naionalrätt. Eller ialf en klassiker på tapas menyn. Häromdagen gjorde jag en egen liten variant av just patatas bravas till det vi grillade.

Kör in små fina potatisar (gärna amandine potatis) i på 200 grader i ca 15 min i ugnen. Jag gjorde skivor av mina potatisar för att det skulle gå lite snabbare, och att dessa var ganska stora då jag inte hittade några små.
Men annars kan du värma den hel och sedan mosa (trycka till på plåten) när de är klara. Ner i en skål och ha på ett lager med tryffel mayo, lite rosmarinsalt och avsluta med riven gruyere ost och lite färsk rosmarin på toppen om du har.

Den här lilla skålen ser inte helt fel ut va?

Så satans gott tillbehör och även syrrans äpple, rostade lök och persiljesallad går heller inte av för hackor! Klicka här för recept på den!