18/7 – MIN FÖDELSEDAG!

Igår fyllde jag år, 31 år för att vara korrekt! Hur känns det då? JOHO, det kunde faktiskt inte kännas bättre. Jag är så tillfreds med allt i livet. Det känns som att jag är vid det stadiet där allt bara är så himla bra. Tryggt, lugnt o skönt. Kärleksfullt i bemärkelsen mycket kärlek i form av känslor men också en hel hög av människor som för mig är kärlek. <3

Nu kollar vi på födelsedagen igår som min kille o jag firade så himla mysigt. Jag väcktes med sång och frukost på sängen. Eller väcktes, jag sov räv precis som i unga dar för att vara helt ärlig. I prasslande täcken och vidöppet fönster smaskades det på favoritfrukost med favoritmänniskan. Jag öppnade ett finfint fölsispaket och kände mig väldigt rik på livet, där och då. Han var tvungen att åka på träning men det gjorde mig inget för där låg jag kvar i 30 min, med min kaffekopp och bara log.

På eftermiddagen packade vi badväskan med kaffe och fika och åkte och badade. I solen parkerade vi oss sedan i flera timmar och pratade om livet och oss. Himla mysigt. Och vuxet. Sedan var det dags att åka hem, duscha och svira om till något somrigt o fint. Ett middagsbord var bokat på Katrinelunds Hamnkrog 40 min från stan. Daniel tog mig dit förra året när jag fyllde 30, och det var bland det mysigaste någonsin så det fick bli en favorit i repris och en ny tradition.

Vi placerade oss i solen på bryggan med en liten föris. Jag med en somrig bellini som matande min nya cremegula klänning och Daniel med sin öl. Vi spanade in menyn och bestämde oss för varsin trerätters. Ska det va så ska det va!

Jag körde på den vegetariska menyn men bytte ut förrätten till matjesill med bryn smör. Jo, jag tackar. Helt perfekt val. Vinnarrätten ikväll!

Jag gillar vanligtvis inte ens sill, men matjesill med rätt tillbehör slinker ner som inget annat.

En annan vinnare är såklart HAN!

Fridfullt eller vad?! Båtar la till och åkte iväg medans vi skålade i glasen och åt vår förrätt. Och sjön var helt spegelblank och luften vindstilla. Vi satt ute länge och njöt innan vi flyttade oss inåt (hade glömt tröja hemma) där vi sedan fortsatte matfesten.

Gulärtsbiff från Gotland med smörig vitkål och tomatsallad. Och färskpotatis! Smaskens. Det enda minuset var att “biffen” tyvärr var aningens för torr, men kål och tomatsalladen får 10 poäng. Daniel åt en traditionell hamburgare som fick mycket väl godkänt.

Nyp mig i armen mysigt!!!

Efter varmrätt kommer efterrätt! Syrliga rabarberkompott med crunch. Jo, jag tackar. Lite knäckigare och saltare (havssalt är hemligheten!) crunch så hade den fått 10/10 poäng! Salt är nämligen nyckeln till allt i söta desserter mina vänner. Sött och salt i kombination, skriv upp det.

Proppmätta och belåtna! När klockan slog 22 hade vi njutit här i över 3 timmar med god mat, fantastisk utsikt och miljö så vi ropade in notan, betalade och tackade för oss.

Vinkade hejdå till den här vyn 22.15. Svensk sommar och natur ändå.

Skuttade mot bilen i min fina fölsispresent som jag överraskades med tidigare under dagen trots att jag inte önskade mig något. <3