36 TIMMAR I SKAGEN

I söndags tog jag bilen till Göteborg för lite häng med syrran o barnen. Men i Gbg skulle vi bara bli kvar över natten, för sedan var det dags för Danmark och 36 timmar spenderandes i Skagen. Mysigt med lite småturer!

Vi tog färjan från Göteborg till Fredrikshamn tidigt på måndag morgon. 3 timmar och 30 minuter skulle det ta.

Roligaste, men också det mest bestämda lilla sällskapet!

Efter en mysig båttur så åkte vi direkt till hotellet och lunch. Alla var vrålhungriga så gissa vad som stod på menyn?

Danska smörrebröd!!! Med ägg, majo och räkor. Slurp sa det!

Vädret var sådär, soligt men blåsigt. Ändå lockade stranden de mindre så vad gör man inte för att stilla deras ivrighet? Man fick göra bilen hela vägen ner till vattnet så det gjorde vi och tog skydd från vinden. Luiza var den modiga och var också den ändå som doppade rumpan i det kalla vattnet!

Efter det fick vi rummen och möttes av en urmysig och nyrenoverad hotelldel på Hjorts Badehotell.

Jag vill, efter det här dygnet måla om sovrummet hemma i den här helt underbara ljusblå väggfärgen. AH den var så FIN och behaglig!!

Sämre gjorde inte den här utsikten utöver mot fälten.

Himlen började återgå till blått och såväl leendet. Klänning som många frågat om kommer från Tiger of Sweden och är i den finaste ljusgula färgen. Så efter att vi kastat in väskorna tog vi bilen till Skagen där vi strosade runt och åt rödpolse! Typiskt danskt måste. Och gott att äta en gång om året.

Finn en liten gullig hundjäkel? Han satt där och vaktade och glänste ikapp med solen. Ville sno med den fina lilla jäkeln hem.

Ännu en söt liten vaktis. Skagen påminde mig om ett somrigt Visby, med alla små färgade hus, blommor överallt och kullersten.

Kom hem, tog en dusch och bytte om för middag på hotellets restaurangdel.

Förrätt? Fisksoppa. Betyg? Godkänt men lite pricy som allt annat på menyn. Haha, jäklar vad den svenska kronan gör det dyrt för oss svenskar att besöka Danmark.

Varmrätt? Röding med lingonsylt och smörstekt potatis. Röding kan faktiskt aldrig gå fel och så gjorde heller inte denna.

Är inte den här morgonvyn ganska jäkla oslagbar? Wow.

När alla andra sov tog ja och syrran på oss tränings-tightsen och tog en liten löpartur bland blommor, kossor och hästarna. Mitt ljusblå träningsset är samma som jag har i beige och det kommer från AIMN. (klick)

Vi sprang i sanddynorna, så den här sista sträckan hem, på fast mark var behaglig kan jag lova. hehe.

Man kunde även yoga om man ville. Oh den hölls här. Helt ok plats för en timmes yoga.

Sedan var det dags för dagens höjdpunkt. Iallafall om jag får säga mitt! FRUKOST! Är alltid och jämt taggad på hotellfrukost. Eller även helgfrukostar hemma för den delen. Få saker som slår en bra frukost.

Sedan checkade vi ut från Hjorts och tog bilen till ett badparadis för barnen där de fick leka av sig lite innan vi åkte ombord på färjan som skulle ta oss hem igen och klev iland i Göteborg gjorde vi runt 20 tiden igårkväll. Super mysigt dygn!