BERGALIV + ORBADEN SPA!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Helgen var verkligen en sådan helg man sent kommer glömma. Outande av graviditet, saker man aldrig upplevt tidigare, både på gott och ont. Men jag ska gå igenom hela helgen med bilder från start, känns lättast så.

Vi kom fram till Hälsingland, Orbaden Spa och Bergaliv runt lunch i fredags. Vi började med en riktig husmanskost-lunch nere på hotellet. Och vad som stod på menyn är exakt den lagade maten jag är som mest sugen på just nu under graviditeten. Pannbiff, egenodlad potatis, löksås och lingon. Jo jag tackar.

Utsikten var inget att klaga på.

Efter mätta magar checkade vi in och fick nycklar, vägbeskrivning och en karta till vår stuga där vi skulle bo över natten. Bergaliv med andra ord. Vi körde ca 3 km uppåt i skogen, innan vi kom fram till en vändplan där vi parkerade bilen och sedan gick de sista 300 meterna in i skogen, mot stugan.

Solen strålade när vi kom fram och stugan låg HELT fantastiskt mitt i skogen, i ingenstans. Det vilade liksom ett lugn och en tystnad över stugan och stället. Ett PARADIS för naturmänniskor och folk som söker lugnet.

Allt var väldigt enkelt designat. Trä, inga saker på väggarna, enkelt möblemang och väldigt lite interiör. Man ska liksom inte lägga märke till det, utan istället lägga fokus på omgivningen och naturens tystnad. Vilket man gjorde. Under dagen.

När vi njutit lite av solen och förtjusningen var det dags för spa. Bästa sättet att kicka igång en helg! Vi outade ju också som sagt graviditeten så ett enormt glädjerus slog som blixtrar i min kropp under hela fredag eftermiddag med alla dm:s, meddelanden, mail och samtal. <3 En fredag fylld med kärlek!

Efter en fredags middag nere på hotellet (Bergaliv samarbetar en del med Orbaden Spa) tog vi bilen tillbaka till stugan. Och det var här, påväg tillbaka för att sova som min mörkerrädsla slog in. Med besked.
Jag hade nog inte riktigt förstått under dagen, med allt som gick igenom kroppen där o då, att vi faktiskt skulle sova där i skogen, mitt i ingenstans. Men de känslorna kom nu. Så min natt var allt annat än harmonisk och Daniel fick trösta och prata mig lugn, då jag var helt skräckslagen och hörde både ljud och såg konstiga saker. Men jag somnade tillslut, och vaknade till frukost dagen efter.

Jag skulle verkligen tipsa ALLA att åka till Bergaliv och uppleva det här. Sålänge man INTE är rädd för mörker. För det är beläget helt fantastiskt, och den tystnaden och naturen man får är nog svårt att uppleva någon annanstans.

Mitt hjärta hade inte sovit många timmar då han hade fullt sjå med att trösta och krama mig, så han baljade i sig kaffe stackarn. hehe.

Myset här ändå.

Min älskade bästa stöttepelare!

NÖJD och glad tjej som trots mörkerskräck sov en natt.

Välbehövlig spa-dag nere på Orbaden Spa stod på lördagens schema. Hela dagen dessutom! Finns inte mycket mer som är så avkopplande. Jo, stallet i sådantfall.

Bebisen börjar ta mer och mer plats och kulan syns mer och mer. Kändes förövrigt som att den blev en storlek större bara efter man berättat.

Den här utsikten gick inte att stora sig mätt på. En uppvärmd infinitypool med sjön framför sig. Fint så fint.

Vi hade med oss riktigt med tur då hotellet var abonnerat för bröllop så vi hade spat helt för oss själva. LYXEN I DET!?!

PAUS på favoritfika. Sprödbakad hallon och havresmulpaj med vaniljvisp. Eller kanske mer vaniljvisp med paj?! <3

Åt lunch i morgonrock. Inte helt fel. Underbart skulle jag säga. Avkopplingen i det.

Men vi styrde om inför kvällen, bokade middag i restaurangen och åt minst sagt för fyra. Föris, varmrätt och efterrättsbuffe. Jag körde en kantarellsoppa till föris som var helt magisk, torsk o potatis till varmrätt och en salig blandning av massa sött till efterrätt.

Ingen dålig middagsvy. <3<3<3<3 Efter det fick jag magknip och ont i magen. Ganska rejält också så behövde lägga mig raklång. Så vi tackade för oss och gick ett par meter till vår lilla lägenhet och somnade på två röda. Två utslagna själar.

Det var ju mycket olika känslor som passerade min kropp o själ där under fredagsdygnet. Allt från glädjerus och total eufori av lycka, till nervositet och som grädde på moset skräck o ångest så inte undra på den där magknipen. hehe. Summa summarum? En underbar helg med min bättre hälft. <3