GRAVID VECKA 20

Och så var vi redan halvvägs o lite till (på torsdag går jag in i vecka 21). Rutinultraljudet är gjort och vår lilla bebis är frisk och välmående. Lättnad! H*n gör kullerbyttor, stod på huvudet flertalet ggr och levde rövare i magen. Och så låg h*n och plutade med den lilla munnen, visade händerna med utsträckta fingrar samtidigt som det lilla hjärtat slog så fint. Bara tanken av att jag nu faktiskt har två hjärtan som slår i kroppen är ju bara det i sig ganska så överväldigande. <3

GRAVIDVECKA: 20
49,3% avklarat och 142 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:
Egentligen inga märkbart stora förändringar kontra förra veckan. Lite mer ont i ryggen isåfall. Sådär i mitten av ryggen, som att en kota eller något flyttats. Läste att det var ganska vanligt. Huvudvärken lyser med sin frånvaro, tredje dagen i rad. Håll nu tummarna för att den är påväg bort. Vågar dock inte ens tro något, för tänker jag på det kommer den väl tillbaka snabbare än jag hinner blinka. Energin är densamma, dvs lite halvdan genom hela dagen. Men, jag krigar på. Igår kväll när jag kom hm sent med tåget så ville jag bara lägga mig ner på centralen och gråta. Hade NOLL energi och var helt slut efter veckan som gått.

SÅ HAR JAG TAGIT HAND OM MIG SJÄLV:
Långpromenader. Bra för det fysiska och för psyket. Älskar en skön morgonlångis, finns få saker som faktiskt slår det. Min kille har även fått agera massör och ge ryggmassage och mormor masserade mina vader och fossingar hela helgen i Gbg.
Jag lägger mig på soffan en 10:a minutare om jag har tillfälle och behöver.

MITT MÅENDE: 
Psykiskt mår jag alla tiders och jag är så lycklig och förväntansfull. Vem är du därinne? Hur kommer du att se ut och vem kommer du vara mest lik?! Så många funderingar och frågor som man bli glad av att fundera på. Fysiskt bed bra och dåligt. Jag ska absolut inte klaga men det är vissa saker som man gärna hade varit utan. Men generellt älskar jag att vara gravid!

BEBISEN:
Nu är det lilla hjärtat 22 cm långt och väger ca 280 gr. (säger preglife) Läser man däremot på 1177 & Libero så säger de att den är 24 cm lång och väger 350 gr. Hehe, men runt där iallafall. Så spännande att följa hur den växer vilket ändå är en del varje vecka. Det känns som att det går undan nu. Och så fick vi ju se h*n under förra veckans rutinultraljud. WOW satan i gatan vilken känsla att få se sin bebis sådär! Helt galet känslomässigt magiskt. 10 fingrar, 10 tår, en rak ryggrad, lill och stor hjärna, magsäck, ett hjärta som slår (tanken att jag har två hjärtan i kroppen som slår nu?!) En liten söt näsa, ögon, put-mun, naglar etc. Herregud aldrig upplevt såhär mycket kärlek vid ett tillfälle tidigare tror jag! Magiskt.