UNGSROSTADE TOMATER – SOM TILLBEHÖR ELLER TILL LUNCH

Jag postade en bild på den plåten på min instagram story för en timme sedan och efter ett par frågor om hur jag gjorde lägger jag det superduper enkla receptet även här.

Som sagt ett super gott tillbehör till en enkel spagetti (bara addera lite extra olivolja), en saftig kycklingfilé eller ät den bara som en enklare lunch eller som tillbehör på baguetten. Välj själv!

Jag körde på cocktailtomater som jag sliceade på mitten. Hackad purjolök och rödlök (kör på en variant av lök, det räcker) och hackad färsk basilika. Krossa en vitlöksklyfta och lägg på plåten. Ringla över olivolja och balsamico, flingsalt, svartpeppar och chiliflakes. Bland runt och kör in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

Efter 10 minuter la jag på den brynta kycklingfilén tillsammans med lite knaperstekt bacon (för grym sälta! om man vill, fungerar såklart även utan) och så lät jag detta rostas ihop i ytterligare 10 minuter. SÅ gott!