GRAVID VECKA 22

Hej hörni, denna veckan blev graviduppdateringen ett par dagar sen men så blir det ibland. Dessutom ändrade jag om den lite och kortade en aning. Det känns som att det räcker med en status för mig och en för bebis. Eller?

Imorgon går jag dessutom in i vecka 23 och veckorna fortsätter att susa förbi. Magis och den lilla växer tydligen ordentligt just nu, därav att magen plötsligt blev jätte stooooor.

GRAVIDVECKA: 22
54,6 % avklarat och det är 127 dagar kvar av graviditeten.

Bebis status: Nu är h*n ca 26 cm lång och väger ca 450 gr. Jag känner sparkar och annat röj därinne mest hela tiden. Så fort som jag sätter mig ner så är h*n igång. Jag har fortfarande inte vant mig vid känslan och jag rycker till varje gång. Det är dock svårt för en annan att känna rörelserna med handen utanpå, men jag känner tydligt innanför kan jag säga. hehe. H*n tar för sig med plats och magen blir mer och mer rund och go. <3

Min status: Jag har känt av att allt växer. Det är spänt och liksom ömt i nedre delen av magen, speciellt om jag drar benen för högt upp. Typ som att livmodern växer i samma takt som bebis. Det är försiktiga rörelser när jag ska vända mig om i sängen från en sida till en annan numera och att ligga på ryggen är inte alls direkt skönt. Hastiga rörelser är inte alls skönt. Sammandragningarna har dock varit väldigt lugna denna veckan.

Och sedan har magen levt rövarslag med höga kurrande ljud och en del magknip. Inte att den är luftfylld, utan mer bara att den fört ett jävla liv. Vaknade tom i förrgår morse av lätet från den. hehe. Som att den jobbar febrilt med att göra plats för både bebis och organ. Aouch!
Det är också denna veckan som mitt första, stora sug efter att börja fixa i bebisrummet tagit fart. (ok, vi har mest rensat ur och tömt så att man sedan kan börja fixa så smått när saker börjar trilla in) Vi har beställt både säng och möbler. Vagn också. Nu står bara ett gulligt litet hänge med massa urgulliga kläder. Jag stannar upp varje gång jag passerar rummet och stirrar ett par sekunder. <3

Cravings: Smoothiebowls! I alla variationer och varianter. Favoritmixen nu är en grön med mango, banan och avokado. Är generellt sugen på fräsch mat första delen av dagen och varm mat till middag.