LAKE GARDA

Dra mig baklänges vad fint Lake Garda var. Nog för att byn som sjön gick igenom var liten, men det låg som ett magiskt lugn över hela den lilla staden. Ingen tendens till stress här inte. Här var det ganska uppenbart att man lever för dagen och dricker espressos o äter pasta som om det inte finns någon morgondag. Skön kontrast till Stockholm. hehe.

Som ett vykort! Man är ju ganska avundsjuk på ljuset sydländerna har. Tänk vad det hade gjort gott för oss skandinaver den här mörka årstiden.

Vi bänkade oss ganska snabbt på första parkett i solen och spanade på människor. En av mina top 5 roligaste saker. Herregud, vilka karaktärer det finns.

Jag har hört att Lake Garda sjön ska vara ganska mystisk. Som att det alltid ligger en dimma över sjön. Precis så var det även den här gången. Som en tunn dimma som ramade in hela sjön. Vackert och precis sådär mystiskt.

Det finns få saker som är så inspirerande som att besöka nya plaster. Jag älskar det. Inspirationen man suger in på ett par timmar räcker för en hel månad. Det kan vara allt från människorna, till färgerna, husfasaderna till maten man äter till lunch.

Vi lokaliserade oss till en mysig restaurang lite ifrån själva “huvudgatan”. Den låg som inne på en gård inramad med massa växter. Sådär liten o familjär. Och både pastan och pizzan som serverades doftade magiskt. För mig blev spaghetti vongole. MUMS! Perfektion i all sin enkelhet.

Efter en liten dagstur o ett par timmars turistande var det dags att ta sig tillbak till Verona och hotellet. Kvällen bjöd på middag i Verona tillsammans med nyanlända kollegor samt Julia & Victoria från Intimissimi.