GRAVID VECKA 23

Och så kom den äntligen. Ett par dagar försent. Sorry!!! Det blev liksom lite för stressigt med resan och allt, så saker och ting krockade. Helt enkelt förklarat. Men men, nu är uppdateringen för vecka 23 här. På dagen som jag även gick in i v.24. (ni som förvirras av min instagramuppdatering)

Tiden går inte direkt långsamt nu. Hinner inte med. Idag fick jag även leveransbesked att barnvagnen skickats från lagret. Men, den får stå kvar i förpackningen ett tag, tills flytten är klar. Nu är alla saker utspritt överallt, mellan två boenden.

GRAVIDVECKA: 23
57,9 % avklarat och det är 118 dagar kvar av graviditeten.

Bebis status: Nu är den lilla rövaren ca 28-30 cm lång mellan huvud och fot och väger ca 600 gram. Bebis kommer de närmsta fyra veckorna att fördubbla sin kroppsvikt och bli mer proportionelig till sin längd. Just nu är lilla kotten ju väldigt tunn i förhållande till sin längd men det beror på att de inte hinner lägga på sig lika snabbt i kroppsfett till den snabba växtperioden.

I den här veckan har luftvägarna formats och lungorna fortsätter att utvecklas för fullt. H*n hör ljud utifrån och det är tydligt speciellt med vår bebis när det är hög musik eller annat högt ljud. Ett väldigt gulligt exempel var häromdagen i Verona, när musik och ljudvolymen var hög och då sparkade h*n mest hela tiden. Jag satt och log för mig själv pga så gulligt att h*n körde ett eget party därinne i magen. <3!! En annan gulligt sak är att bebis nu ser u som h*n kommer göra när h*n föds. Utseende och drag är liksom där o min lilla miniatyr är redan nu lik oss. Undrar så vem h*n kommer att vara lik….Jag hoppas att h*n ärver sin pappas lugna, trygga personlighet och plutiga läppar.

Min status: Främsta status denna veckan är ont i ryggen! Haha. Det liksom drar o strålar som fan. Sitter jag still på typ ett plan eller tåg är det oskönt från start. Riktigt oskönt med andra ord. Sitter i skrivande stund på kontoret på en stol och det har varit oskönt sedan jag kom hit.

Allmänt förvirrad är jag också. Orimligt förvirrad! Jag häller vatten med glaset upp och ner. Häller utan att hålla i ett glas. Jag lägger fjärrisen i kylskåpet och letar febrilt tills jag nästan ger upp. Jag tar konstiga, snabba beslut. Jag står och stirrar på kaffemaskinen i 5 minuter utan att veta vad det var jag skulle göra. Jag känner även av att det är svårt att stå upp på typ bussen innan yrseln drar i höjden och benen viker sig.

Men generellt måste jag säga att det har varit en väldigt skön vecka! BRA graviditetsvecka med andra ord!

Cravings: Kokta ägg! Med aromatkrydda! Rakt upp och ner från kastrullen bara! Även brämhults färskpressade apelsinjuice slinker ner. Gott!