TACO GRATÄNG MED GRÖN TABASCO!

Vi åt ofta taco hemma som små. Vilken familj gjorde inte det visserligen. Det var det eller taco det bjöds på till fredagsmyset.

Taco fredag känns ju väääääldigt svenskt men sedan är det ju också väldigt gott! Jag älskar fortfarande taco lika mycket nu som jag gjorde då, och detf nia är ju att man kan ju variera i oändlightet. Byt färsen till vego, sylta lök, köra på en asian variation eller köra på fajitas med kyckling, mango och koriander. För ett par helger sedan sås gjorde vi just det, bytte ut den vanliga tacosen mot en gratäng och den var lika god den!

Blanda en burk philadelphiaost tillsammans med en burk crème fraîche och ett par skvättar grön tabasco. (världens bästa smakförhöjare!) Låt stå i kylen under tiden som du steker valfri färs (ca 500 gr) tillsammans med en påse tacokrydda. Ha ner en burk salsa i färsen och låt koka ihop ett par minuter.

Häll i crème fraice och philadelphia blandningen i botten av en ungsform. Ha sedan över köttfärsen på blandningen. Lägg ett så jämnt lager som möjligt. PÅ med riven ost och skivade cocktailtomater. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20minuter. Toppa med picklad rödlök och koriander! Smaklig måltid. Ps. Super god rätt att ha i matlådan dagen efter!

Ps. En graviduppdatering för vecka 24 kommer upp senare! <3