GRAVID VECKA 24

Nu har jag varit gravid i hela 24 veckor. Det är SÅ knäppt! Ska tiden fortsätta gå såhär fort när den lilla är utanför magen också så hinner jag ju knappt blinka innan h*n är 1 år. Well, här kommer en sedvanlig veckouppdatering från vecka 24!

Det blir bättring med veckobilderna framöver, jag lovar. Har varit så smidigt att bara knopa en i spegeln själv.

GRAVIDVECKA: 24
59,6 % avklarat och det är 113 dagar kvar av graviditeten.

Bebis status: Jag känner verkligen att h*n växer. Herregud vad det livas runt. Den lilla gymnasten väger runt 600 gr och är runt 30 cm lång från huvud till fot. Bebis ögon är fullt utvecklade och utvecklar nu och framåt en ögonfärg. Däremot syns inte den slutgiltiga färgen förens barnet är ett par år. Lungorna, som är ett organ som är sist färdigutvecklat fortsätter utvecklas för fullt och andningsvägarna håller på att ta form. Även bebis smaklökar utvecklas nu och h*n suger för fullt på sin lilla tumme. Orka Mallorca vad gulligt <3

Min status: Inga stora förändringar kontra förra veckan. Jag skulle säga att v.24 (som snart är slut!) varit en mycket BRA graviditetsvecka! Inga tydliga smärtor eller annat. Jag har rört mig en hel del (utan minsta lilla sammandragning!) och tom varit på gymmet och joggat lite lätt! SÅ skönt och jag märker åter igen psykiskt hur mycket bättre hela jag mår med att få vara aktiv.
Jag känner tydligt att lilla alien växer så det knakar, med tanke på alla rörelser och tydliga sparkar som numera syns tydligt på utsidan! Gupp gupp säger det och hela magen flyttas runt. Magen blir också mer öm. Främst nedtill. Speciellt när de känns är när man vänder sig för snabbt från en sida till en annan i sängen. Nuförtiden måste man typ “lyfta” med sig magen. hehe. Inga jeans fungerar längre och de sista jag kunde ha är nu även de kasserade o nedpackade. Byxor med resår och leggings är nu mitt bästa plagg. Tros, men man får väl göra det bästa av det o lägga fokus på överdelarna alt att använda mycket kjol & klänning!

Cravings: Knäckisar med stark ost, skinka och Johnnys sötstarka senap! Kan vara att julen är på ingång, hehe. Och krispiga vindruvor!

Badbollen! <3