MATINSPIRATION FÖR HELGEN. TRATTISAR, KRÄMIGA OSTAR OCH MASCARPONE

Jag & Carro lagade ju vår mat själva inför tisdagens middagsbjudning och här är lite snaps från våra förberedelser. Kanske finner du lite inspiration inför kvällens middagsmeny?

Den lilla fördrinken som serverades tillsammans med den stående förrätten blev en äppelcider samt prosecco tjofräs. Svalkande och god! Nästa gång ska jag dock göra den här drinken. Gjorde den vid en jul-bjudning för ett par år sedan och den var så god och uppskattad! (klick)

Till förrätt gjorde vi friterade mozzarellabollar. Dela en mozzarella i fyra och rulla runt dem i vispat gult ägg. Rulla dom sedan i en blandning av panko, citronzest, salt och färsk oregano. Fritera i en stor kastrull och lägg på ett bakplåtspapper. Servera dem nygjorda för bästa och kristligaste resultatet!

Chark är ju heller aldrig fel. Perfekt stående mingelmat som alltid går hem. Min första beställning som icke gravid. Krämiga ostar och en riktigt bra lufttorkad skinka! Och ett glas gott rött! Jag tackar.

Tror knappt ingen inte gillar ost? Det känns som en vinnare i alla lägen! Dessutom väldigt trevligt och lättfixat att lägga upp ett par olika ostar på en stor bricka med lite olika marmelader. OJ va gott! Ett tips är att köra på svarta druvor. Snyggt på fatet till osten samt väldigt gott, smakrika och krispiga!

Vilken ost är er favorit? Jag älskar gruyere och en riktigt krämig brie.

Vi ville ha något svamp till varmrätt nu när det är säsong så vi slängde ihop en god trattkantarell pasta med en sås på buljong och mascarpone. Så god och vi gick efter den här receptet! (klick)

Pasta är ju en rätt som de känns om att ALLA gillar. Lätt att göra vegetarisk också så är det något som går hem för alla. Stek kött på sidan och lägg på toppen om någon föredrar. Glöm inte saltet och kryddorna i såsen bara så är det inte mycket som kan gå fel!

Själv ska vi ikväll äta årets första hemlagade julbord! ÄR SÅ JÄKLA TAGGAD så ni förstår inte! Trevlig helg på er <3 Puss