MAMA SHOWER MED KAY BOJESEN

I samarbete med Kay Bojesen.

I onsdags förra veckan så hostade jag och syster yster en urmysig mama shower tillsammans med Kay Bojesen med danskt jultema. Kay Bojesen var en av Danmarks mest betydande designer. Han kunde ge liv åt trä och han blev världsberömd för att han skapade trädjur med själ, humor och glimten i ögat. Han älskade barn och skapade träfigurer som utgick från barnens fantasivärld. Och gissa om det var roligt då när jag och syster fick hosta ett event tillsammans? en sk mom shower för att vi snart ska bli mammor.

Smörrebröd! Varför äter man inte det oftare? Satan i gatan vad gott! Och en annan sak som jag vill införskaffa till nästa middag på vårt runda bord? En snurrbricka! Hur jäkla socialt och smidigt?

Jag älskar den här lilla pandan som är nyheten i samlingen. SÅ fruktansvärt söt! Och storyn bakom hur den kom till är ännu gulligare om björnbebisen som blev av med sin mamma på Köpenhamns zoo och togs hand om hemma hos en av parkens djurskötare. Finns ute i butik nu! 

Man fick skriva en liten önskelista till tomten innan man gick hem på vilket djur man önskade sig. Ja, antingen till sig själv eller till de små. Det roliga är att Kays ikoniska träfigurer är lika populära som samlingspresenter hos de vuxna som hos barnen.

Fina Lina. Har ni inte spanat in hennes instagram så gör det! Hon är SÅ inspirerande den här härliga italienskan.

Visst vill man bara skapa en egen liten djungel hemma och fylla hyllan med alla dessa djur? JAG VILL!

Vilket är ert favorit julgodis? Mitt är knäck och julkola. Mer klassiskt kan det väl inte bli?

Mina favorit djur? (om jag måste välja!) Love Birds, (för övrigt hur fin bröllopsgåva? HÄR) den klassiska apan HÄR och den kaxiga lilla taxen! HÄR. AH! Vill inte min dotter samla på dessa så ska hennes mamma minsann göra det. Urgulliga allihopa!

Valerie hade svårt att välja en favorit, men jag tror hon landade på apan som hon håller i. KAY’s mest ironiska djur!

På väggen bakom Alex kunde man se alla djur på en tidslinje som kommit med åren i Kay Bojesens samling. Kay Bojesen designade den första träfiguren redan på 30 -talet och den klassiska apan kom år 1951 , sedan har det bara fyllts på.  

Han kunde liksom ge liv åt trä och han blev världsberömd för att han skapade trädjur med själ, humor och glimten i ögat.

Tack ALLA för att ni kom och förgyllde denna förmiddag med oss & Kay Bojesen och alla fantastiska djurkreationer! X