GRAVID VECKA 26-28

Förlåt hörrni. Livet, flytt, jobb och precis ALLT annat kom ikapp. Bloggen har blivit väldigt lidande och även den har krånglat med bilder, texter och utséende. Inget har funkat som det ska så att säga. I början på nästa år så kommer det ialf helt nytt och en tekniker sitter faktiskt med en purfärsk ny sida just nu. Men den som väntar på något gott…. <3

Hur som helst, veckorna smiter förbi så för att jag ska komma ikapp med alla “vecka för vecka” uppdateringar, så tänker jag att jag kör en liten sammanfattning av v. 26-28 idag, (har antecknat tankar och känslor i mobilen) och en v.29 (som jag är i nu!) kommer på tisdag som vanligt. Känns det ok? SÅ är vi i alf ikapp oss och sedan LOVAR jag att uppdatera er som vanligt varje vecka fram till BF.

Bebis status: Nu väger den lilla kotten runt 1 kg och i slutet av v. 28 ca 1.2 kg och är ca 32-34 cm lång från huvud till fot. HON (ja, vi avslöjade ju att det boar en liten tjej därinne!) livar som tusan och nu är det inte bara kvällarna som hon märks av längre. Egentligen så fort jag sitter ner så känner jag en spark eller tre. Som att hon vill säga HEJ! <3 Hennes ögonfransar är fullt utväxta och tummen sitter ofta i munnen som nu är öppen. Bara här känns allt fortfarande surrealistiskt. Att vår lilla bebis ligger därinne och tuttar på tummen.Tänk att få se den synen IRL. <3 Ögonen är fullt utvecklade, hon blinkar för fullt med sina utväxta fransar och bryn. Nu skulle hon även kunna andas luft med sina utvecklade lungor. 

Min status: Jag skulle säga att jag mår BRA! Väldigt bra, och jag älskar att vara gravid. Visst, jag har en jäkla ryggvärk i hela ryggen och inget sätt att sitta eller ligga är direkt skönt. Men, vad är väl det att klaga på när allt annat är bra? Det känner jag inte att jag har befogenhet för. Jag har fått ett par rejäla känningar av foglossning. Som ett riktigt jäkla tryck nedåt. Ljumskar och ryggslut är som ömmast. Detta kom ordentligt under Göteborgshelgen och gjorde sig mest känt om kvällarna. Reste jag mig från soffan eller sängen gick jag som en stel pinne och muffen ömmade rejält kan jag säga. Men, det har lagt sig mycket nu och kommer oftast bara om jag varit överaktiv en dag. Så jag försöker lyssna på krypen och ta det lugnt. Promenader funkar fortfarande vilket jag är glad för. Heja kvinnokroppen!

Cravings: Jag har skrivit stekta ägg i smör i mobilen! Haha! Det verkar inte vara roligare än så. Jag är inte direkt sugen på mastig lagad mat och jag blir mätt väldigt fort. Små portioner men mat ofta är min melodi! Mellis blir ofta linskakor/majskakor med smör och stark ost får också tummen upp!