GRAVID VECKA 29

Bebis status: Nu väger den lilla kotten runt 1, 4 kg och är ca 36 cm lång från huvud till fot. Att vi är inne i en växtfas känns kan jag lova. Magen har bokstavligen POPPAT och hon är rörligare än någonsin. Hon har ju logiskt sett mindre plats att röra sig på, vilket känns så det nästan känns som att hon är frustrerad och rör och bökar runt mer. hehe. Tänderna har utvecklats i tandköttet och bebisens hjärna kontrollerar nu andning och kroppstemperatur.

Min status: Jag sa till min kille häromdagen att nu känns det verkligen att jag är gravid. Tyngre, tröttare och lite krämpor här och var. Att sova har blivit omöjligt om inte kudden (ormen fick bli hemma!) är mellan knävecken och ryggen ilar mest varje timme. För att inte tala om blygdbenet som mest känns som att det ska gå sönder var och varannan minut. Jäklar i min låda! Inte skönt. Jag försöker att gå en sträcka varje dag, men i lugn o lunkande takt annars är sammandragningarna där och hälsar på.

Cravings: Grönkål! Vill äta det helst hela tiden. Färsk i en sallad eller krispig 10 minuter i ugn, – vilket som funkar! Salt och så väääääligt gott.