GRAVID VECKA 30

Då jag ju var lite efter kör vi ännu en, liter eftersläpande “vecka för vecka” och gravid i vecka 30! HURRA! Min lilla loppa är vild och på kvällarna livar hon SÅ rejält och Daniel blir lika förundrad vare gång. Det gulligaste var häromdagen när han la handen till vänster nedåt, och det var tyst ett tag innan hon körde en high five, som två små handslag tillbaka och ville säga något. “Hej pappa!” Jag mår fint härinne, ett par veckor kvar sedan ses vi!

Bebis status: Nu är vår lilla tjej ca 40 cm från huvud till fot och väger ca 1,5 kg. Allt är såklart individuellt, men runt där ska de ligga. Magen hade växt rejält hos BM innan resan och jag tror det var ca 5 cm omkrets. Bra tecken på att hon växer som hon ska därinne. Håret på huvudet tjocknar och hon blundar, blinkar och har redan nu sov och vaken rutiner. De säger att beroende på hur dygnsrytmen är nu så är det vanligt att dessa är desamma första veckorna efter hon fötts. Och om jag ska gå på det så är hon vaken på morgonen, när jag vaknar. Hon älskar när jag äter frukost och lunch och middag för då är det ett par rejäla rörelser inifrån. Kvälls-slappandet i soffan och till någon serie är hon mer än gärna vaken vid och när jag gått och lagt mig. DÅ är det om roligast att sparka, göra kullerbyttor och annat som gör att det känns som att jag bär på en stor alien. Hehe. Så erhåller hon dessa sov/vaken rutiner är jag mer än nöjd! 😉 hehe.

Min status: Jag mår bra ändå, förutom den ganska så smärtsamma bäcken/symfys-värken som är återkommande varje kväll. Värre var det dock i Dubai, nu, på hemmaplan är den mer hanterlig. Tror det har att göra med att vi gick och var mer aktiva där, nu är jag tillbaka i lugnet och soffan. Och jag tar det mer lugnt. Tröttheten är dock densamma, och jag får tydliga blodsockerfall om jag varit slarvig med maten. Kan lätt somna med ytterkläderna på i soffan, för blir akut trött. Jag kissar hela tiden och hon bör ligga rakt på min blåsa o retas. Vi valde taktiskt platserna längst fram i flyget pga nära till toaletten där jags säkert var ca 15 ggr på flyget hem. Skojar inte! Ryggen värker vidare, och sovormen jag visat på IG story är min absolut bästa vän.

Cravings: Jag är tillbaka på äggen! STEKTA i smör med perfekt mellanhård gula. Undra om vår lilla kommer bli lika glad i ägg som jag nu när jag äter det så ofta och hon tar upp det i magen? Intressant. Annars är gröna granny smith äpplen en annan sötare favorit.