GRAVID VECKA 31+32

Jahopp. Och där var v.32 gjord. Med solsken (som bokstavligen lyst med sin frånvaro hela december) och LJUUUUS! HURRA ändå!! Trots foglossning och ett bra tryck down there sedan ett par veckor tillbaka. Men men, vad gör väl det när belöningen snart är här?! NÄ faktiskt inte mycket förutom lite gnäll emellanåt. Befogat ändå tycker jag. HEJA ALLA KVINNOR!!!

Bebis status: Så har hon hunnit bli runt 42 cm och väger nu ca 2 starka kg. (individuellt från barn till barn, men ca) Man har verkligen märkt av den stora utvecklingen de senaste veckorna. Större buffar/sparkar och mer krämpor o känningar. Alla organ är i princip klart men ska bara mogna och utvecklas och bebis tränar för fulla muggar på livet utanför. Svälja, sparka och suga. Nu är även alla fem sinnen fungerande. Syn, hörsel, lukt, smak och känsel. <3 Tanken på att hon ligger därinne och lurar och snart är utanför är SÅ SURREALISTISK och häftig. Min mini-me. <3

Vi var även hos BM igår för varannan vecka koll nu innan ankomst och liten hade redan lagt sig tillrätta. Huvudet låg nere i bäckenet och rumpan uppåt i bröstkorgen, precis som anat då sparkarna är som starkast just där.

Min status: Idag klagar jag lite för nu känner jag mig verkligen gravid. (lite pga sjukstuga också) Ont lite här och där och det är nya krämpor o känningar var dag. Ryggsmärtan är kvar likaså bäcken och symfys-smärtan som är i sittande och lär väl vara fram till förlossningen. Att numera sitta i en någorlunda skön position är omöjligt liksom att ligga ner i en ställning i sängen för natten. Vaknar sisådär 4 ggr för toabesök och stegen mot toaletten är mindre sköna. TRYCKET NEDÅT är inte så himla härligt. Känns lite som att allt ska ramla ur, enkelt beskrivet. Och jag läste att 22% av alla havande kvinnor känner av detta under den sista trimestern? Förutom lite spruckna blodkärl här och var så mår jag utöver bra. Olidligt trött i perioder och sämst på att ta det lugnt. Men jag ska försöka bli bättre nu de sista veckorna. Order från BM också så nu kanske man bara får slå band på sig själv. För sin egen skull o bebis ska stanna kvar i magen.

Cravings: Rostade mackor! Herregud vad gott det är. Med mycket Bregott havssalt som smälter och stark cheddar ost o kalkonskinka. Och ett par skivor gurka. Bra så!