GRAVID V.34+35

Jaha, och så blev det en dubbel veckouppdatering även denna gång. hehe. Lika bra att ni vänjer er resterande veckor som är kvar. Igår klev jag in i vecka 36 så dagens uppdatering handlar ju då som ni förstår om vecka 34+35 som ju nu passerat. TJOHO!

Jag fortsätter tycka att allt går SÅ satans fort. Hela den här graviditeten har liksom bara susat förbi. Jag har nog aldrig tyckt att det gått sakta?! Möjligtvis isåfall där ett par veckor runt v.30. för då kändes det lite som ingemansland. Men hur mycket jag än känner mig klar och redo så är jag tacksam o glad för alla dagar hon väljer att stanna därinne. Tre fulla veckor till i magen känns rimligt, sedan är det fritt fram att knacka på dörren. Främst för att pappan åker på träningsläger en vecka till Spanien när jag går in i v.37 och mina känningar på att hon ska komma någon gång under v.38 har ju alltid varit starka. Men, vi får se när hon behagar komma!

Jaja, ska vi köra en liten uppdatering då, med v.34+35 från anteckningarna. Here we go!

Bebis status: 
Lilla vilden väger nu ca 2,5 kg och är runt 45 cm lång. En liten gobit som bakas för fullt. Det centrala nervsystemet är nu nästan helt klart och matsmältningsapparaten (weird ord?) är nästan helt färdigutvecklad. Hon fyller nu ut nästan hela livmodern, vilket känns tydligt på rörelserna. Mycket mer buffande och tydliga stora rörelser och sparkar än tidigare. Man känner ju hur hela magen åker runt likt en torktumlare. Väldigt häftigt måste jag säga! <3 Hon har ju redan skapat sig en egen dygnsrytm som ofta är densamma för varje dygn. Ofta är det ju också denna rytm som bebis har efter det att den är född. Vi håller tummarna för det, för hon har helt o hållet förstått grejen med att man SOVER PÅ NATTEN och är vaken på dagen.

Min status: Inget direkt nytt förutom att magen fortfarande sitter högt och jag tror inte alls den börjat sjunka. Det känns som att hon är uppe i mitt bröst och trycker, för andningen är bra mer ansträngd och flåsig än tidigare. Revbenen har hon också hittat och dessa pressas bra ihop i sidoläge vid läggdags. Det här med att hitta ett bekväm sovläge nuförtiden har man ju gett upp. Det är liksom bara hoppas att man somnar tillslut, trots den konstanta rygg jävels värken. Har med den här graviditeten fått en helt ny respekt för alla de som lider av kronisk ryggvärk. HEJA ER, NI ÄR FAN OTROLIGA!

Cravings: Jag är nog en sådan person som inte får några direkta cravings under graviditeten?! Mer det att jag inte alls är direkt supersugen på något egentligen. Det har ju varit så sedan starten egentligen. Väldigt doftkänslig osv. Varje gång någon frågar mig frågan vad mina cravings varit eller är så vet jag inte alls vad jag ska vara. – Ehh cravings?! Hmm, typ inga!?